Bakan Koca: ''Milli aşıların yüzde 86’sı Hıfzıssıhha'da üretilecek''

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı. Bakan Fahrettin Koca, milli aşıların yüzde 86’sının inşası devam eden Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nde üretileceğini açıkladı.

Bütçe maratonunun komisyon görüşmelerinde sona yaklaşıldı. 24 Kasım'da Sağlık Bakanlığı'nın bütçesi ele alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, milletvekillerine sunum yaptı. Koca, milli aşıların yüzde 86’sının inşası devam eden Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nde üretileceğini açıkladı:

- Hıfzıssıhha Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi’nin inşası sürmektedir. Merkez faaliyete geçtikten sonra aşı ve biyoteknolojik ürün çalışmalarımız daha da hızlanacaktır. Bağışıklama programımızdaki aşıların yüzde 86’sı Hıfzıssıhha’da üretilecektir.

Bakan, sağlık çalışanlarımızın sayısının 1 milyon 359 bine ulaştığını da açıkladı. Sağlık sisteminde atılacak adımlara ilişkin de bilgiler paylaştı:

- Önümüzdeki yıl 45’i hastane olmak üzere 177 tesisin yatırımı planlanmıştır. Sağlıklı nesiller için, normal doğumu özendirmek üzere her gebeye bir ebe tahsis etmenin hazırlıklarını yapıyoruz.

 Koca, hekimlerin kamuya dönüşleriyle ilgili son rakamları da paylaştı.

Koca, son ilan ile birlikte 6 bine yakın hekimin kamuya döndüğünü belirtti.

SMA hastaları için ikinci ilaç umudu Sağlık Mesanesinden yarım kilo taş çıktı Sağlık Uzmanlardan 'antibiyotik' uyarısı: '100 yıl önceye dönebiliriz...' Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık