Bakan Koca'dan ilaç krizi açıklaması: Son durum ne?

Piyasada yaşanan ilaç krizine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni açıklamalar geldi. 950'ye yakın ilacın piyasada bulunmadığını ancak şu anda rakamın 154'e düştüğünü belirten Koca, durumun 3-4 hafta içinde normale dönmesini beklediklerini belirtti.

Sağlık sektöründe yaşanan ilaç krizi sürüyor.

"3-4 HAFTA İÇİNDE NORMALE DÖNMEYİ BEKLİYORUZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koca, ilaç krizine ilişkin rakamlar paylaştı:

- Sektörün tüm paydaşlarını topladık ve sorunu ele aldık. Tedarik sorunlarını değerlendirdik. Piyasada bulunan 7000 kalem ilaç içinde az bulunan 950 ilacın, şu an 154’e kadar düştüğünü söyleyebilirim. Önümüzdeki 3-4 hafta içinde normale döneceğini bekliyoruz. Antibiyotiklerle ilgili de genel bir talep artışı var. Ancak önümüzdeki 3-4 hafta içinde üretimde daha önemli oranda artış olacak ve sıkıntının azaldığını hep birlikte göreceğiz.

Koca, son zamanlarda gribal enfeksiyon şikayeti ile hastanelere başvuruları da değerlendirdi. Bakan, başvurulara bakıldığında 15 hastadan birinin Kovid olduğunu belirtti. Ağırlıklı olarak hastanelere müracaat eden vatandaşların çoğunun influenza yani grip olduğunu ifade etti.

Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun Ocak ayında toplanacağını da bildirdi.

Kayseri Büyükşehir'e sağlık ödülü Yurt Bu hastalığın riski Karadeniz’de bin kat fazla Sağlık Kanser tedavisinde yeni umut Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık