Canan Karatay'ın verdiği tüyoyla çay tiryakileri keyiflerini şifaya çevirebilir!

Çay, dünya genelinde popüler bir içecektir ve çaya şeker katmak sağlık açısından riskler taşıyabilir. Ancak, Orta Asyalıların yüzyıllardır kullandığı bir yöntem vardır ki bu, çayın tadını hem daha lezzetli kılar hem de sağlığınıza katkıda bulunabilir!

Haberin devamı için tıklayınız

Prof. Dr. Canan Karatay'ın da önerdiği bu eski yöntem, çaya tereyağı eklemek!

Eski dönemlerde sıkça kullanılan bu karışım, birçok sağlık faydası sunar. Tereyağı, çayın içine eklenen süt tozu, yapay tatlandırıcılar ve krema gibi maddelere göre daha sağlıklı bir tercih olabilir. Özellikle çayın içine doğal tereyağı eklemek, öğünlerden sonra çay tüketimini destekleyebilir.