Kenan Işık hayatını kaybetti

Oyuncu ve sunucu Kenan Işık, hayatını kaybetti. 2014 yılında beyin kanaması geçiren sanatçı, 10 yıldır komadaydı.

Abone ol

Oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayata veda etti.

Rol aldığı tiyatro oyunları, sinema ve dizi filmlerin yanı sıra yıllarca sunduğu yarışma programıyla hafızalarda yer edinen Kenan Işık, 2014 yılında beyin kanaması geçirmişti.

10 yıldır komada yaşayan Işık, bugün vefat etti.

1947 yılında Malatya’da doğan Kenan Işık, ilkokul müsamerelerinden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu. Ortaokul öğrenimi sırasında Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı.

17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, 1973 yılında dışarıdan sınavlara girerek Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu ve bu kurumda uzun yıllar oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak görev yaptı. Onlarca oyun yazdı, sahnede boy gösterdi. Oyuncu, yazar, yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30’un üzerinde ödül aldı.

1996 yılında ‘İstanbul Şehir Tiyatrolarına Genel Sanat Yönetmeni’ olarak atandı. 2000 yılında Devlet Tiyatroları’ndan emekli oldu.

Kenan Işık, ABD, Almanya, Polonya gibi ülkelerde tiyatro araştırmaları yaptı. ‘’Uluslararası Tiyatro Enstitüsü’’ ve ‘’Türk Oyun Yazarları Derneği’’nde yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu.

"Yeni Dünya" Ulusal Kanal'da başladı Medya "Yeni Dünya" Ulusal Kanal'da Medya Buket Aydın'dan Şaban Sevinç'e: Özrünü kabul etmiyorum Medya Buket Aydın stüdyoyu terketti, Şaban Sevinç özür diledi Medya