Instagram engellendi mi, Instagram’a neden erişilemiyor?

İnstagram, Türkiye'de erişime kapatıldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu yetkilileri katalog suçlar nedeniyle kapatıldığını açıkladı. İnstagram'ın Henniye'ye taziye paylaşımlarını da gerekçesiz olarak kaldırmıştı.

Abone ol

Sosyal medya kullanıcıları 2 Ağustos sabahı Instagram'ın erişime kapatıldığı haberleriyle uyandı. Bilgi Teknojileri ve İletişim Kurumu, “Atatürk’e hakaret”, “kumara ve uyuşturucuya yönlendirme”, “çocuğa yönelik cinsel istismar” ve benzeri katalog suçlar nedeniyle kapatıldığını açıkladı.

Öte yanda Facebook ve Instagram'ı kapsayan META platformu Şehit olan Hamas Lideri İsmail Heniyye fotoğrafı ve anmaları paylaşan binlerce hesabı kısıtlamıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da önceki gün Heniyye paylaşımlarının Instagram tarafından kaldırılmasıyla ilgili tepkisini dile getirmişti. Altun, "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" paylaşımı yapmıştı.

Bu tepkilerin de erişim engeli kararında etkili olduğu değerlendiriliyor.

Sinemaseverler dikkat! 8 yeni film vizyona girecek Medya Mehmet Çetinkaya görevinden ayrıldı Medya Halk TV hakkında inceleme başlatıldı Medya Kenan Işık hayatını kaybetti Medya