İcat çıkarma annette

Çetin Ünsalan Yazar ulusalkanaliletisim@gmail.com

Bu Avrupalılar var ya, insanın canını sıkıyor. Durup dururken istifa ediyorlar. Terbiyesizliğin dik alâsı… Kamuoyuna saygıdan ya da kamuoyu baskısından mıdır bilemiyorum ama yapılan iş, iş değildir ve icat çıkarmaktır.

Almanya’da tezinde intihal yaptığı gerekçesiyle Düsseldorf’taki üniversiteden doktora unvanı elinden alınan bir isim vardı. Büyük tepkilere neden oldu. Kimdi o kişi? Federal Eğitim Bakanı Annette Schavan. 33 yıl önce Felsefe Fakültesi’nde yazdığı ‘Kişi ve Vicdan’ konulu tezinin bazı bölümlerinde intihal yaptığı orta çıktı. İntihal ne? Türkçe’si çalmış. Amiyane tabirle, araklamış.

Peki ne olmuş yani? Alt tarafı birazcık katkı sağlayarak doktora almış. Bu Almanlar’ın ilk vukuatı da değil üstelik. İki yıl önce de Savunma Bakanı Guttenberg de aynı tip bir skandal nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Şimdi son gelişme Federal Eğitim Bakanı Annette de istifa etti.

Bu işe bizimkiler çok bozulur. Zaten harakiri gelenekleri nedeniyle Japonlar’a gıcıklardı; bir de batıya sinir oldular. Gerçi bu dünyanın tam ortasında olduğumuzdan bir batıdan bir doğudan dünya dengesine katkı olarak algılanabilir.

Oysa bakın bize? Bu ülkede intihal nedeniyle öğretim üyeliği yapamayacak kişi yıllarca Milli Eğitim Bakanı olarak görev yaptı. Yapmakla kalmadı. 444 ya da doğru tabiriyle parçalı müfredat sistemini getirerek, Türk Milli eğitiminin ve gelecek kuşakların dibine dinamit yerleştirip patlattı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sırasında çalışma hayatını tarumar ederek, kendisine eğitimi bombalama görevi verilen Ömer Dinçer, son bakanlık değişimlerinin ardından artık Milli Eğitim Bakanı değil. Peki istifa mı etti? Hayır, gayet güzel bir biçimde, söylenenlere aldırmadan bakanlık koltuğunda oturdu. Ne zamana kadar? Başbakan kendisini görevden alana dek…

Peki bu fark niye çıktı? Ömer Dinçer nasıl koltuğunda oturdu? Açıklaması son derece netti. ‘İntihal suçlamasının ardından Ergenekon var.’ Tıpkı Bakkal Hüsamettin’in çalınan gofretleri gibi… Ülkede ne oluyorsa, bundan oluyor zaten.

İşte Annette acemiliği burada yaptı. Çıkıp diyecekti ki: Benim intihal suçlamalarımın ardında Almanya’daki bilinmeyen güçler var. Hatta Dinçer’e açıp sorsaydı, onu da sözde Ergenekon’un üstüne yükleyecek bir formül bulurlardı. Savcı da bu konuda bir dosya hazırladı mı, değme gitsin. Otururdun koltuğunda be Annettecim.

Şimdi durup dururken icat çıkardın. Üstelik bir de görevden alınmayı beklemeden istifa ediyorsun. Ayıptır ayıp… İşte bu nedenle bile Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişki koparılmalıdır.

Başbakan da zaten bunu söylüyor. Yalnız hatırlatayım Şanghay İşbirliği Örgütü’nün mensuplarının da bu meseleye çok sıcak bakacağını sanmıyorum. Neden doğuydu, batıydı tartışmasına girmeden önce, hamama gidip temizlenmiyoruz?

Bak bir icat da ben çıkardım şimdi. Çok ayıp… Aman intihale girmesin. İcat çıkarmanın kaynağı da Seksenler dizisinin babasıdır. Söyleyeyim de Annette’ye ayıp olmasın.

Çetin Ünsalan

ulusalkanal.com.tr

Tüm yazılarını göster