Sizin derdiniz ne

Çetin Ünsalan Yazar ulusalkanaliletisim@gmail.com

Türkiye’de son günlerde iktidarın tartışmaya açtığı konulara bakarsanız, bir akıl tutulması haliyle karşı karşıya olduğumuz ortaya çıkıyor. Eğitimde çocukların lisede evlenmesinin önünü açıyorlar. Hatta emzirme odası bile öngördüler. Töre cinayetlerini bitirdiniz de bu saçmalığı mı konuşur oldunuz?

Çocuklara okulda süt dağıtıp, zehirlenmelerine yol açtılar. Bu ülkede yatağa aç giren 12 milyon 750 bin kişiyi doyurdunuz, her aileye iş imkânı sağladınız da, geriye yandaşa verilecek süt pazarı mı kaldı?

Doktorlara, öğretmenlere yaşanan saldırıları önlediniz, cinayetlerin önüne geçtiniz de, sözleşmelerine mi göz diktiniz? Bir işçinin, birden fazla sendikaya üye olmasının ortamını hazırladınız. Önce sendikaları sararttınız, şimdi de içi boş yapılanmaları ulufe olarak mı dağıtıyorsunuz?

Şehit ailelerini mağdur olmaktan çıkardınız da, teröre destek verenlere tazminat ödemek mi eksik kaldı? Türkiye’de basını lime lime etmemişsiniz gibi, bir de üzerine Başbakan’a program durdurma yetkisi verdiniz.

Türkiye’deki demokrasi sıkıntısını halettiniz mi ki, komşuların sözde demokrasi kavgasının peşine düştünüz? Ülkedeki kayıt dışını önlediniz, dolar milyarderlerinin vergi vermesini sağladınız mı ki, mükellef olan dürüstçe ‘buradayım’ diyen insanların banka hesaplarına göz diktiniz?

Türkiye’de açlık, yoksulluk, yolsuzluk, işsizlik bütün problemler bitti, hukuksuzluklar sona erdi, ekonomi şaha kalktı da, bula bula uğraşacak milli bayramları mı buldunuz? Kimin bayramıyla kavga ediyorsunuz? Bu ülkede yaşayan herkesin dedesi ama Çanakkale’de, ama İstiklâl Savaşı’nda şehit olmadı mı?

Herkesin ninesi cephane taşımadı mı? Yaptığınız uygulamayı Danıştay iptal edince ‘garabet’ diyerek ortaya çıkma hakkını nereden buluyorsunuz? Siz kimin değerleriyle konuşuyor, kimin değerleriyle kavga ediyorsunuz? 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim ile ne alıp veremediğiniz var?

Yıllarca mağduru oynayıp, ülkeyi ağlama duvarına çevirdiniz. Hukuku kendinize göre yapılandırdınız mı? Tek başına iktidar mısınız? Meclisin çoğunluğu elinizde mi? Meclis Başkanı, Cumhurbaşkanı sizin içinizden çıkmadı mı?

Eğer gerçekten söylediğiniz gibi amacınız bu ülkeye hizmet etmek için siyaset yapmaksa, daha ne istiyorsunuz? Tüm erkler elinize geçmiş durumda, basın dahil… Peki neden halen bu millet ile uğraşıyorsunuz? Açık söyleyin: Sizin derdiniz ne?

-

Tüm yazılarını göster