Muzların çok hızlı kahverengileşmesi nasıl engellenir?
Muzlarınızın doğru zamanda olgunlaşmasını sağlamanın sırrı, anlamak ve kontrol etmektir ve size muzlarınız kabuğundayken veya kabuğundan çıkarılırken bunu nasıl yapacağınızı göstereceğiz. Ve eğer o değerli, mükemmel olgunlaşma zamanını kaçırırsanız, endişelenmeyin
Haberin devamı için tıklayınızBİLMENİZ GEREKENLER
· Olgunlaşma sürecini yavaşlatmak için muzları oda sıcaklığında ve
diğer meyvelerden uzakta saklayın.
· Saplarını streç filmle sarın ve hava akışını iyileştirmek için
bir kancaya ya da ipe asın.
· Muzlarınız olgunlaştığında, daha uzun süre olgun kalmaları için
buzdolabına veya dondurucuya koyun.
· Soyulmuş muzlarınızı limon veya misket limonu suyu, sirke veya C
vitamini ile kaplayarak kahverengileşmeyi önlemeye yardımcı olan
bir bariyer oluşturun.