İstanbul’da yapabileceğiniz ücretsiz aktiviteler

İstanbul’da yapabileceğiniz ücretsiz aktiviteler sayesinde bütçenizi düşünmeden eğlenmenin keyfini çıkarabilirsiniz Biletin satışa çıkacağı günü takip etmeyeceğiniz, sahne önünün pahalılığından içinizin yanmayacağı etkinlikler. İşte İstanbul’da bedava yapabileceğiniz etkinlikler.

Haberin devamı için tıklayınız

MÜZE GAZHANE
Müze Gazhane hafta içi ve hafta sonu ajandanızı doldurmaya yetecek kadar etkinlik sunuyor. Ancak Müze Gazhane’deki etkinliklere geçmeden önce henüz bu mekanı keşfetmeyenler için bilgi verelim.

Mekana ismini veren Hasanpaşa Gazhanesi 130 yıllık bir geçmişe sahip. Günümüzde ise restore edilerek bir kültür, sanat, bilim merkezine dönüştürüldü. Endüstriyel mimarisi ile etkileyen Müze Gazhane etkinlikler dışında da vakit geçirilebileceğiniz bir mekan. Müze Gazhane içerisinde kütüphane, ortak çalışma alanı, kitapçı, restoran, kafe ve dondurmacı bulunuyor. 

Müze Gazhane’ye Nasıl Gidilir?
Peki ¨Müze Gazhane’ye nasıl gidilir?¨ dediğinizi duyar gibiyiz. Müze Gazhane Kadıköy Hasanpaşa’da. Metro ve metrobüse 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan Müze Gazhane’nin içerisinde katlı otopark da var. Müze Gazhane’de etkinliklere katılıp günün geri kalanını başka bir yerde değerlendirmek için aracınızla gelmeyi tercih edebilirsiniz. Günlük araç kiralama seçenekleri için Yolcu360 web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Şimdi gelelim Müze Gazhane’deki ücretsiz etkinliklere. Müze Gazhane meydanında her çarşamba Can Bonomo, Lara Di Lara gibi tanınmış isimler ücretsiz konser veriyor. Perşembe günleri ise her aya özel bir konseptle filmlere yayınlanıyor. Örneğin Sinema ve Şehir Hafızası serisinde İstanbul ve Paris konulu filmler gösterildi. Aynı zamanda Müze Gazhane’deki sergiler de ücretsiz olarak gezilebiliyor. 

Hafta sonu ise yetişkinlere özel bale, sulu boya, örgü, karikatür gibi ücretsiz atölyeler düzenleniyor. Her hafta sonu da müzikli masal anlatımı, jonglörlük ve müzik atölyesi gibi çocuklara özel etkinlikler yapılıyor.