İki sanatçı, iki tutkulu yürek! Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu'nun eserleri sergilendi

Sanata ve Anadolu’ya tutkun iki yürek, iki büyük sanatçı Bedri Rahmi ve Eren Eyüboğlu... Başkentte Kültür Yolu Festivali kapsamında iki sanatçının yaşamı ve eserleri Mustafa Ayaz Müzesi’nde sergilendi. En ünlü eserlerin yanı sıra iki sanatçının mektupları da sanatseverlerin ilgisine sunuldu.

İki tutkulu yürek, iki büyük sanatçı.... Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Eren Eyüboğlu. İki sanatçının yaşamı ve eserleri, Ankara'da Mustafa Ayaz Müzesi'nde sergilendi.

16 şehirde yapılan Kültür Yolu Festivali, başkent Ankara’da devam ediyor.

Yalnızca sanata değil, Anadolu'ya da tutkundu Bedri Rahmi... Bu yüzden onun eserlerinde Anadolu'nun en güzel motiflerine ulaşmak mümkün.

Festival kapsamında düzenlenen sergide Karadut, Mavi Balık, Karagöz’ün Gemisi gibi en ünlü eserler yer aldı. Bunların yanı sıra Bedri Rahmi-Eren Eyüboğlu’nun mektuplaşmaları de sergilendi.

Sergiyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da inceledi.

18 Eylül günü son yolculuğuna uğurlanan ressam Mustafa Ayaz’ın müzesinde bu etkinliğin düzenlenmesi de yüreklere dokundu.

Aşık Veysel türküleri Latin Amerika'da Kültür Sanat Suna Kan son yolculuğuna uğurlandı Kültür Sanat Sihirli Pabuçlar Bale Okulu 45. yılını kutladı Kültür Sanat "Sanatçı Anadolu’dan yanaysa kıymetli" Kültür Sanat Asiye Dinçsoy da Türkiye'yi karaladı Kültür Sanat Atatürk'ün "Türk nedir?" sorusuna verdiği cevap duygulandırdı Kültür Sanat Cumhuriyet'in 100. yılına özel animasyon Kültür Sanat “Bir Destandır Çanakkale” oyunu büyük ilgi görüyor Yurt Aşık Veysel vefatının 50. yılında anıldı Yaşam Uluslararası Direniş Film Festivali Kültür Sanat Devlet Tiyatroları depremzedelerin yanında Kültür Sanat USMER ve Teori Dergisi Asya'da Devlet Teorisini masaya yatırdı Kültür Sanat