Asya'nın En Popüler Atıştırmalıkları Nelerdir? Türkiye Kaçıncı Sırada?
Asya mutfağı deyince aklımıza bir çok yemek kültürü gelmektedir. Asya mutfağında en iyi atıştırmalıkları deyince mutlaka olmazsa olmaz dediğimiz o Türk mutfağından atıştırmalık listede yerini alıyor. Listeyi sizin için hazırladık.
Haberin devamı için tıklayınız10. Panipuri - Japonya
Panipuri, Hindistan, Bangladeş, Pakistan ve Nepal'de son derece popüler olan bir sokak yemeğidir. Küçük boyutlu, çıtır çıtır olana kadar kızartılan içi boş bir puriden oluşur ve ardından pani, demirhindi turşusu, chaat masala, patates, soğan, acı biber ve nohut adı verilen aromalı su kombinasyonu ile doldurulur.
Kuzey Hindistan'da panipuri, golgappa , çıtır kabuğa atıfta bulunan gol ve yeme sürecine atıfta bulunan gappa olarak bilinir , çünkü bu küçük atıştırmalıklar tipik olarak birer birer yenir. Panipuri'nin Uttar Pradesh'te ortaya çıktığına ve popülaritesinin ülke genelinde ve dışında yavaş yavaş yayıldığına inanılıyor.