Asya'nın en popüler 20 salatası: Türkiye kaçıncı sırada?
Asya mutfağı deyince aklımıza bir çok yemek kültürü gelmektedir. Asya mutfağında en popüler salataları deyince mutlaka olmazsa olmaz dediğimiz o Türk mutfağından salatalar listede yerini alıyor. Listeyi sizin için araştırdık...
Haberin devamı için tıklayınız20- KERABU - MALEZYA
Malezya kerabu yemekleri tipik olarak, genellikle pirincin yanında servis edilen çeşitli taze sebze ve lezzetli sos kombinasyonlarını ifade eder. Çanak, salatalık, fasulye filizi, mango, arpacık soğanı, kanatlı fasulye, (dört açılı fasulye), hindistancevizi, bambu filizleri ve biber gibi farklı sebze ve meyveleri içerebilirken, ortak eklemeler arasında karides, balık pulları, domuz derisi ve tavuk ayağı.
Pansuman genellikle karides ezmesi, limon suyu, şeker ve kırmızı
biberden yapılır. Kerabu terimi, benzer
salatalara atıfta bulunmak için Güneydoğu Asya'nın diğer
bölgelerinde zaman zaman kullanılmaktadır.