Asya'nın en iyi 20 pirinçli yemeği: Türkiye kaçıncı sırada?
Asya mutfağı deyince aklımıza bir çok yemek kültürü gelmektedir. Asya mutfağında en iyi pirinçli yemeği deyince mutlaka olmazsa olmaz dediğimiz o Türk mutfağından bir yemeğimiz listede yerini alıyor. Listeyi sizin için araştırdık...
Haberin devamı için tıklayınız20- KETUPAT - ENDONEZYA
Ketupat , palmiye, hindistancevizi veya pandan yapraklarından yapılmış geleneksel dokuma kaplarda hazırlanan ve satılan eşsiz Asya pirinç kekleridir. Çok sayıda şekil ve boyutta görünmelerine rağmen, en yaygın çeşidi, küçük bir dokuma sepeti andıran küp şeklindeki ketupattır.
Kese tamamlandığında, pirinç güvenli bir şekilde içeride kapatılır
ve paketin tamamı genellikle suda veya bazen hindistancevizi sütü
ve su karışımında kaynatılır. Kekler kaynatıldıktan sonra
soğutulmalıdır ve farklı dokuları nedeniyle kolayca
dilimlenebilirler.
Ketupat birçok Asya ülkesinde bulunabilir, ancak kökeni genellikle
Endonezya'nın Java adasıyla ilişkilendirilir. Ketupat,
Müslüman toplumdaki bayram festivalinde özellikle
önemlidir. Aynı zamanda, girift bir şekilde dokunmuş
yaprakların insan doğasının neden olduğu hataları temsil ettiği ve
içindeki beyaz pirincin masumiyet, saflık ve günahların nihai
kurtuluşunu temsil ettiği güçlü bir dini sembolizme sahiptir.
Dilimlenmiş ketupat genellikle Endonezya'nın ünlü rendang'ı ,
farklı köri çeşitleri, dilimlenmiş salatalıkların yanında servis
edilir veya üzerine nefis bir fıstık sosu konulabilir.