Asya'nın en iyi 20 içeceği: Türkiye kaçıncı sırada?

Asya mutfağı deyince aklımıza bir çok yemek kültürü gelmektedir. Asya mutfağında en iyi içecekler deyince mutlaka olmazsa olmaz dediğimiz o Türk mutfağından içeceğimiz listede yerini alıyor. Listeyi sizin için araştırdık...

Haberin devamı için tıklayınız

20• KAMİKAZE - JAPONYA

Bazıları 1970'lerde klasik bir disko kokteyli olarak ortaya çıktığını iddia etse de, zarif Kamikaze kokteyli muhtemelen 2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Japonya'nın Amerikan işgali sırasında Tokyo'da icat edildi. Japonca'da ilahi rüzgar anlamına gelen kamikaze, eşit oranlarda votka, triple sec (portakal likörü) ve taze sıkılmış misket limonu veya limon suyundan yapılır.

Genellikle bir aperatif olarak, doğrudan bir kokteyl bardağında, tipik olarak misket limonu veya limon bükümüyle servis edilir. Kamikaze'yi makarna yemekleri veya baharatlı tavuk kanatları ile eşleştirmeniz önerilir.