Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, Evren Yaşar hakkında bilmedikleriniz ?

Yozgat Bozok Üniversitesi yeni rektörü Evren Yaşar kimdir? Nereli, kaç yaşında, Evren Yaşar hakkında bilmedikleriniz ?

Abone ol

Tıp dünyasının önemli isimlerinden biri olan Prof. Dr. Evren Yaşar, kariyerindeki başarılı çalışmaları ve uluslararası alanda elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çekiyor. Kuleli Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunu olan Yaşar, uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında öğretim üyeliği ve idari görevlerde bulunmuştur. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve kas iskelet sistemi ağrıları konusunda uzmanlaşan Yaşar, ulusal ve uluslararası eğitimler ve sertifikalarla bilgi birikimini sürekli olarak güncellemektedir. Son olarak, Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin kuruluş çalışmalarında yer alan Yaşar, alanında mükemmeliyet merkezi olma hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir.

EVREN YAŞAR KİMDİR?

Evren Yaşar, Kuleli Askeri Lisesi ve Gülhane Askeri Tıp Fakültesi mezunu bir hekimdir. 2005 yılında GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. Eğitimini takiben, GATA Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde öğretim üyeliği yanında idari görevlerde bulunmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Pediatrik Rehabilitasyon ve Ağrı Tedavisi üzerine staj tahsili yapmıştır. Sonraki yıllarda Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı ve Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde çalışmalarını sürdürmüştür. Beyin hasarı rehabilitasyonu ve kas iskelet sistemi ağrıları konusunda ulusal ve uluslararası bilimsel eğitimlere ve deneyimlere sahiptir. Ayrıca, Avrupa ve Ulusal yeterlilik sertifikaları da mevcuttur.

Mart 2019'da Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nin kuruluş çalışmalarını yürütmek amacıyla görevlendirilmiştir. Bu dönemde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim ve İdari Sorumluluğu görevini üstlenmiştir.

Halen SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi olan Evren Yaşar, 6 Mart 2020'de FTR Hastanesi Kurucu Başhekimi olarak atanmıştır. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi bağlısı olan 300 yataklı (200 erişkin, 50 pediatrik nörolojik rehabilitasyon) FTR Hastanesi'nde alanındaki tüm konularda mükemmeliyet merkezi olarak dünya örnekleri arasında yer alma hedefini gerçekleştirme yolunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan kimdir? Kimdir? Fenerbahçe Lyon'un forveti Karl Toko Ekambi için resmi görüşmelere başladı Spor Sağlık Bilimleri Üniversitesi Yeni Rektörü: Prof. Dr. Kemalettin Aydın Kimdir? Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin Yeni Rektörü: Prof. Dr. Rana Kibar Kimdir?