İlker Kömürcü kimdir? 100. yıl marşı yazarı İlker Kömürcü'nün hayatı!

İlker Kömürcü kimdir merak ediliyor. Sebebi ise son zamanlarda yayınlanan 100. Yıl Marşı. Marş bazı kesimler tarafından ağır bir şekilde eleştirilirken bazı kesimler tarafından da çok sevildi. Sözlerini İlker Kömürcü'nün yazdığı biliniyor. Gelin İlker Kömürcü'nün hayatını inceleyelim!

Abone ol

İlker Kömürcü kimdir? İlker Kömürcü aslen nereli? 100. Yıl Marşının sözlerini yazan Kömürcü nereden esinlendi. İlker Kömürcü hayatı nasıl? Nerede görev yapıyor? gibi sorular yoğun bir şekilde soruluyor. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilen 100. Yıl Marşı'nın söz yazarı İlker Kömürcü'nün hayatına göz atalım!

İLKER KÖMÜRCÜ KİMDİR?

1978 yılında Ankara'da doğan İlker Kömürcü, babasının müzik öğretmeni olması nedeniyle erken yaşta müzikle tanışma fırsatı buldu. Lise yıllarında konservatuvar eğitimine başlayan İlker Kömürcü, daha sonra Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. Daha sonra aynı üniversitede yüksek lisansını tamamladı ve ardından Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi programında doktora yaptı.

2020 YILINDA DOÇENT ÜNVANI VERİLDİ!

Yüksek lisans tezi kontrbas eğitimi üzerine olup doktora tezi müzik estetiği, eleştirisi ve felsefesi üzerinedir. 2000-2007 yılları arasında oda orkestrasında kontrbas sanatçısı olarak görev yaptı. Akademik kariyeri 2008 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda göreve başlayarak bölüm başkanlığı, müdür yardımcılığı ve müdürlük gibi görevlerde bulundu. İlker Kömürcü'ye akademik katkılarından dolayı 2020 yılında doçent unvanı verildi. Akademik çalışmalarının yanı sıra müzik çalışmalarını da sürdürdü, çeşitli eserler besteledi ve müzik aranjmanlarına katkıda bulundu. Evli ve 1 çocuk babası olan İlker Kömürcü, son dönemde 100. Yıl Marşı'nın söz yazarı olarak dikkatleri üzerine çekti.

100. YIL MARŞI SÖZLERİ

Parlayan yıldızı Anadolu’nun Çağlayan sel gibi şanlı ulusun Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim Tarihe sığmayan destanlar bizim Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda Kalplere kazınmış bu vatan bizim Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz Özgürlük tutkusu damarlarımda Çelikten her nefer semalarımda Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize Tek yürek bu millet en zor anında Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden Denizler köpürse taşsa dağlardan Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz Kahraman yarattı Türkü yaratan Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz
Selvi boylum al yazmalım filminin Küçük Samet'i: Elif İnci Kimdir? Kimdir? Dilan Polat kimdir? Nasıl zengin oldu ne iş yapıyor? Kimdir? MasterChef All Star'a katılan son isim, Kerem Giritlioğlu oldu! Kerem Giritlioğlu kimdir? Kimdir? Melisa Sabancı kimdir? Sosyal medyada paylaştıkları tepki çekti! Kimdir?