Rusya'dan biyolojik laboratuvar açıklaması

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki ve dünyanın diğer bazı ülkelerindeki ABD’nin biyoloji laboratuvarları hakkında rapor yayınladı. Raporda ABD ordusunun Ukrayna'da ölümcül virüsler, bakteriler ve toksinler üretiği ve yüz binlerce insanı tehlikeye atarak tedavisi olmayan hastalıklara maruz bıraktığı ifade edildi.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da ve dünyanın diğer bazı ülkelerinde bulunan ABD’nin biyoloji laboratuvarları hakkında rapor yayımladı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yayınladığı rapora göre:

- ABD ordusu, Biyolojik Silahların Üretiminin Yasaklanması Hakkında BM Sözleşmesi’ni ihlal ederek Ukrayna'da ölümcül virüsler, bakteriler ve toksinler üretiyor ve yüz binlerce insan sistematik olarak tehlikeli patojenlere ve tedavisi olmayan diğer hastalıklara maruz kalıyor.
- ABD’nin biyoloji laboratuvarları, eski Sovyetler Birliği, Ortadoğu, Güneydoğu Asya ve Afrika’da 2.1 milyar dolarlık bir Ortak Biyolojik İşbirliği Programı (CBEP) dahilinde ABD Savunma Bakanlığı’nın Savunma Tehdidi Azaltma Ajansı (DTRA) tarafından finanse ediliyor.
- DTRA askeri programının yüklenici şirketleri özel şirketler. Doğrudan Kongre’ye rapor vermiyorlar ve doğrudan denetim yapılmadığı için yasayı bypass edebiliyorlar.
- Sivil personel, diplomat olmamalarına rağmen diplomatik dokunulmazlığa sahip. Bu nedenle, özel şirketler, ev sahibi ülkenin doğrudan kontrolü olmaksızın diplomat kisvesi altında ABD hükümeti adına faaliyet yürütebilir.
Macaristan Zelenskiy'nin taleplerini reddetti Dünya Ukrayna’daki operasyonun birinci etabı tamamlandı Dünya Kremlin kimyasal silah iddialarını yalanladı Dünya Lavrov Batı'ya sert çıktı Dünya