''Kırım ve Donbass'ı görüşmeye hazırım''

Rusya'nın Ukrayna harekatı sürüyor. Lugansk güçleri, Rus ordusunun desteğiyle Donbass'ta 4 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Lideri Vladimir Putin ile Kırım ve Donbass'ı görüşmeye hazır olduğunu söyledi. Rusya, ABD'yi bölgede gerginliği tırmandırmaması konusunda uyardı.

Abone ol

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonu 27. Gününde devam ediyor.

Rus ordusunun desteğiyle Donbass'ta ilerleyişini sürdüren Lugansk halk güçleri, 4 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı.

Rusya ordusunun Kiev'de vurduğu alışveriş merkezinin ise, Ukrayna ordusunca kullanıldığı ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Koneşankov, mühimmat deposu olarak kullanılan boş bir alışveriş merkezindeki üssün imha edildiğini duyurdu. Koneşankov’un açıklamasına göre, son 24 saatte Ukrayna'ya ait 137 askeri tesis vuruldu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşme talebini yineledi. Zelenskiy, Rusya lideri ile Kırım ve Donbass sorununu görüşmeye hazır olduğunu söyledi.

Rusya, Kiev yönetimi kışkırtan ABD Yönetimini bir kez daha uyardı. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Rusya - ABD ilişkilerinin kopmanın eşiğinde olduğunu belirtti; “ABD, Rusya’ya tehditler savurarak, gerginliği tırmandırmayı bırakmalı.” İfadelerini kullandı.

Öte yandan İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyonda Batı'nın sivillere yönelik ırkçı yaklaşımına tepki gösterdi. Nevruz dolayısıyla halka seslenen Hamaney, ''Ukrayna'da Batı'nın ırkçılığını herkes gördü'' dedi.

Bazı Batılı gazeteci ve yorumcuların, "Savaş bu sefer Orta Doğu'da değil" sözlerine dikkati çeken Hamaney, “Yani onlara göre savaş eğer Orta Doğu'da olursa sorun değil, Avrupa'da olursa sorun. Böyle bir ırkçılık görülmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Çin'deki uçak kazasından kurtulan olmadı Dünya Cezayir doğalgazda Rusya'nın alternatifi olabilir mi? Dünya ''Ukrayna'da Batı'nın ırkçılığını herkes gördü'' Dünya Irak'ta toplu mezar bulundu Dünya