Youtube geri adım attı

Teori dergisinin Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Çalıştayı videosu, "topluluk kurallarını ihlâl" gerekçesiyle Youtube tarafından yayından kaldırıldı.

Abone ol

Youtube tarafından, "nefret söylemi" gerekçesiyle 23 Nisan 2021 tarihinde Teori dergisinin kanalında yayınlanan Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Çalıştayı videosunu yayından kaldırılmıştı. Youtube'un videoyu kaldırmasına ilişkin Teori dergisinden tepki geldi.

"TARAFSIZ OLMADIĞINI GÖRDÜK"

Teori İdari Müdür Emrah Zorba konuyla ilgili şunları söyledi:

- YouTube'un, Teori'nin kanalından Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM çalıştayı videosunu "nefret söylemi" gerekçesi ile kaldırması, Ermeni Soykırımının emperyalist bir yalan olduğu gerçeğini değiştirmiyor. YouTube'ın, son olarak Rusya merkezli yayın kuruluşlarının YouTube kanallarını kapatması veya kısıtlamasıyla tarafsız olmadığını gördük. YouTube, Teori'nin YouTube kanalına müdahale ederek özgürlük ve denetim ilkelerinin, bağlı bulunduğu ve taraf olduğu emperyalist merkezlerin argümanlarına müdahale edildiğinde devreye girdiğini bir kez daha ispatlamış oldu.

GERİ ADIM ATMAK ZORUNDA KALDILAR 

Sosyal medyadaki tepkinin ve yapılan itirazların ardından Youtube geri adım atmak zorunda kaldı. Teori dergisinden yapılan açıklamada, "İtiraz ettik, müdahale ettik ve sonuç aldık! YouTube'un "nefret söylemi" gerekçesiyle yayından kaldırdığı "Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Çalıştayı" videomuz, tekrar yayında..." ifadeleri kullanıldı.

İşte yayından kaldırılan çalıştayın tamamı:

''Ulusal Kanal'ı zirveye taşıyanlar arasına adınızı yazdırabilirsiniz'' Medya ''Doğru haber daha fazla kişiye yayılsın'' Medya ''Ulusal Gönüllüsü ol bir gerçek bin yalanı alaşağı etsin'' Medya ''Şimdi üretenlerin kanalını zirveye taşıma dönemi'' Medya