Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na sert tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, Diyarbakır'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bahçeli "Terörist Demirtaş’ın annesini ziyaret etmeyi düşünüyorsan, hemen arkasından Şanlıurfa’ya geçip İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun?" ifadelerini kullandı. MHP Genel Başkanı, ayrıca ziyareti dış bağlantılı siyasi operasyon olarak değerlendirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretine MHP'den sert tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, yapılan ilkesiz açıklamaları, yaygınlaşan itibarsız tavırları deşifre etmekle kalmamış, bölücülüğün CHP bünyesine nasıl tutunduğunu belgelemiş, resmetmiş ve teyit etmiştir” ifadelerini kullandı.

Diyarbakır’daki konuşmasında “bana her şeyi açık açık sorabilirsiniz” diyen Kılıçdaroğlu’na bazı sorular da yöneltti Bahçeli. MHP lideri, "Sayın Kılıçdaroğlu, dört parçalı büyük Kürdistan’ın kurulmasından yana mısın, değil misin? Açıkla” paylaşımı yaptı.

"KÜRDİSTAN’IN KURULMASINDAN YANA MISIN, DEĞİL MİSİN?"

Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu, yuvarlak masa etrafında buluştuğun zillet ortaklarına bağımsız büyük Kürdistan’a taraftar olup olmadıklarını sorup onların gerçek niyetini, kafalarının içinde saklı duran kanaatlerini öğrenmeyi aklından geçiriyor musun?” sorusunu da yöneltti.

MHP Lideri Kılıçdaroğlu'na "Terörist Demirtaş’ın annesini ziyaret etmeyi düşünüyorsan, hemen arkasından Şanlıurfa’ya geçip İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun? Cevabı uzun uzun vermene gerek yok. Evet/hayır demeni yeterli kabul edeceğim." diyerek seslendi.

MHP Genel Başkanı, Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyaretinin Antalya’da bir araya gelen Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın barış arayışını kundaklama girişimi olduğunu söyledi.

Bahçeli, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır ziyareti, dış bağlantılı siyasi bir operasyondur. Ülkemiz tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yapıyorken Kılıçdaroğlu’nu dürte dürte harekete geçirip fitne görevine sevk edenler, hem küresel husumetin hem de bölgesel çatışmaların devamını projelendiren odaklardır” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli açıklamasında “Sayın Kılıçdaroğlu, sana bir iyi, bir de kötü haberim var. Kötüden başlayayım, hevesin kursağında kalacak. İyi habere gelince, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı nitelikli çözüm ve barış iklimi eninde sonunda tezahür edecek. Taşeronluğunu yaptığın çıkarcı dostlarına söyle, Türkiye’nin önünü hiç kimse kesemeyecek” ifadelerine de yer verdi.

''Karma ekonomi modeline dönelim'' Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan, Joe Biden ile görüşecek Siyaset 316 Türk vatandaşı daha Ukrayna'dan tahliye edildi Siyaset Bakan Çavuşoğlu Lavrov ve Kuleba ile görüştü Siyaset