Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşme başladı

Rusya Ordusu, Ukrayna’da ilerleyişini sürdürerken, dünyanın gözü Ukrayna-Belarus sınırında… Askeri harekatın 5. Gününde, Rusya ve Ukrayna’dan heyetler, Belarus'ta müzakere masasına oturdu. Kiev, ateşkes ve Rus birliklerinin Ukrayna’dan çekilmesini isterken, Kremlin’den “müzakereler sessiz ilerleyecek” açıklaması geldi.

Abone ol

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna başlattığı harekatın 5. Gününde, taraflar arasında ilk temas sağlandı. Rusya ve Ukrayna’dan heyetler, Belarus’ta müzakere masasına oturdu.

Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy’nin başkanlık ettiği Rusya heyetinde Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Andrey Rudenko, Belarus Büyükelçisi Boris Grızlov ve Duma Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Leonid Slutskiy yer alıyor.

Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’un başkanlık ettiği Ukrayna heyetinde ise, Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Mykhailo Podolyak, Dışişleri Bakan Yardımcısı Mykola Tochytskyi, Üçlü Temas Grubu Başkan yardımcısı Andrii Kostin ve milletvekili Rustem Umerov bulunuyor.

Türkiye saatiyle 13:15’te başlayan müzakere öncesi konuşan Rus heyeti başkanı Medinsky, Moskova’nın, her iki tarafın da çıkarına olacak bir anlaşmaya odaklandığını söyledi. Medinsky, "Çatışmanın her saati Ukraynalı askerlerin ölümü anlamına geliyor. Elbette, mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varmakla ilgileniyoruz.” Dedi.

Ön koşulsuz başlayan görüşmede, Ukrayna heyetinin, ateşkes ve Rus birliklerinin Kırım ve Donbass dahil tüm bölgelerden çekilmesini istediği bildirildi.

Görüşmeye ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada ise, "Müzakereler sessiz ilerleyecek. Delegasyonnarın talep ve pozisyonları açıklanmayacak." denildi.

Ukrayna heyeti Belarus'taki müzakere noktasında Dünya ''Ukrayna ile anlaşmaya varmak istiyoruz'' Dünya Rusya Merkez Bankası'ndan faiz kararı Dünya Putin'in Avustralya'ya girişi yasaklandı Dünya