Ukrayna güçleri okulu hedef aldı

Ukraynalı aşırı sağcı Azov Taburu, Grad çok namlulu roketatar sistemleri ile Mariupol şehri yakınlarındaki Sartana yerleşiminin konut bölgelerini ve Mariupol’daki 8 Numaralı Okul’u vurdu. Saldırı sonucu konut binaları yıkıldı ve siviller arasında can kayıpları var.

Abone ol

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukraynalı aşırı sağcı Azov Taburu’nun Mariupol yakınlarındaki yerleşim bölgelerini hedef aldıkları açıkladı. 

Rus Bakan Konaşenkov'un açıklaması şu şekilde:

- 26 Şubat tarihinde saat 16.00 ila 16.20 arasında Azov Taburu’ndan Ukraynalı milliyetçiler, Grad çok namlulu roketatar sistemleri ile Mariupol yakınlarındaki Sartana yerleşiminin konut bölgelerini ve Mariupol’daki 8 Numaralı Okul’u vurdu. Saldırı sonucu konut binaları yıkıldı ve siviller arasında can kayıpları var.

Konaşenkov, “Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı milliyetçiler tarafından bu tür provokasyonların hazırlandığı konusunda uyarmıştı” diyen Konaşenkov, “Rusya Silahlı Kuvvetleri şehir ve kasabaları vurmuyor, sivillerin hayatını korumaya yönelik her türlü tedbiri alıyor” vurgusunu yaptı.

Rusya kaç hedefi vurduğunu açıkladı Dünya Putin ile Aliyev görüştü Dünya ''ABD'nin saltanat günleri geride kaldı'' Dünya Almanya'dan Ukrayna için silah kararı Dünya