Beşar Esad'dan Rusya'ya destek

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'dan, Rusya'nın Donbass bölgesine gerçekleştirdiği özel askeri destek opersayonuna destek açıklaması geldi.

Abone ol

Rusya'nın Donbass bölgesine gerçekleştirdiği, Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne yönelik askeri destek operasyonu ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Son olarak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da Rusya'nın harekâtına destek verdiklerini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Beşar Esad'ın Donbass'ı korumak amacıyla başlatılan özel askeri harekâtı desteklediği ifade edildi.

Suriye tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Görüşme sırasında Ukrayna’da yaşananlar ve özel askeri operasyon hakkında konuşuldu. Esad, Rusya Federasyonu’nun yanında olduklarını vurguladı.

Esad'ın ayrıca, Ortadoğu'daki durumun da ciddi şekilde bozulmasına yol açtığını belirttiği ABD ve NATO'nun istikrarı bozucu politikasını kınadığı açıklandı.

İlkesel duruşu nedeniyle Esad'a teşekkür eden Putin, Rusya tarafından alınan ve uygulanan kararlar bağlamında yaşanan gelişmeler hakkındaki değerlendirmelerini mevkidaşıyla paylaştı.

''Yaptırımlara karşı misilleme önlemleri alacağız'' Dünya Rusya Çernobil santralinde kontrolü sağladı Dünya Ukrayna saldırısında siviller hayatını kaybetti Dünya Rusya ilk günün başarıyla tamamlandığını açıkladı Dünya