Zelenskiy Rusya ile diplomatik ilişkileri kesti

Rusya'nın, Donbass'a başlattığı askeri harekat sürüyor. Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya ile diplomatik ilişkileri kesti, ABD ve batılı ülkelerin liderlerini arayarak yardım istedi. Ukrayna genelinde de sıkıyönetim ilan edildi.

Abone ol

Rusya'nın, Donetsk ve Lugansk Cumhuriyetleri’nin yardım talebi üzerine Donbass’a harekat başlatmasının ardından Ukrayna’da sıkı yönetim ilan edildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, Rusya ile tüm diplomatik ilişkilerini kestiklerini açıkladı.

Savunma ve ekonomi sektörlerinin temsilcileriyle acil durum toplantısı yapan Zelenskiy, isteyen herkese silah sağlayacaklarını duyurdu.

Ukrayna Devlet Başkanı ayrıca, ABD ve batılı ülkelerin liderlerini arayarak yardım istedi. Zelenskiy, bu kapsamda, ABD Başkanı Joe Biden, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda ile görüştü. Liderlerden, Ukrayna'ya savunma ve mali destekte bulunmalarını talep etti. Hava sahalarını Rusya'ya kapatmaya çağırdı.

Rus askeri kargo uçağı düştü Dünya İbrahim Reisi ile Putin görüştü: ''NATO'nun yayılmacılığı ciddi bir tehdit'' Dünya Biden: ''ABD güçleri Ukrayna'da olmayacak'' Dünya Rus güçleri Çernobil ve Herson kentlerinde Dünya