''Ukraynalı askerler temas hattı boyunca kaçıyor''

Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden bölgede yaşanan son gelişmeler ile ilgili açıklama geldi. Lugansk'daki savunma güçleri çok sayıda Ukraynalı askerin temas hattı boyunca kaçtığını ve emirlerini yerine getirmeyi reddettiğini belirtirken, Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden de Ukraynalı askerlere 'silah bırakın' çağrısı geldi.

Abone ol

Rusya, Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetlerine askeri destek operasyonu başlatıldığını açıkladı.

Bölgede yaşanan son gelişmeler ile ilgili Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'nden de sıcak açıklamalar geldi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) Halk Milisi, geçici olarak Ukrayna işgalinde bulunan toprakları kurtarma operasyonunun başladığını duyurdu.

Lugansk'taki savunma güçlerinden yapılan açıklamada da ''Çok sayıda Ukraynalı askerler temas hattı boyunca kaçıyor ve emirleri yerine getirmeyi reddediyor.'' ifadelerine yer verildi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden yapılan açıkalamada ise Ukraynalı askerlere 'silah bırakın' çağrısı geldi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) lideri Denis Puşilin, Donetsk bölgesinin Kiev’in denetiminde olan topraklarını geri almak için düzenledikleri operasyonun 'oldukça çabuk sona ereceğini' ifade etti. Puşilin, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin Donbass operasyonlarının yönetildiği karargahın neredeyse yok edildiğini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı: ''Ukrayna kentlerine saldırı düzenlemiyoruz'' Dünya Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 31 arttı Dünya Rusya BM Büyükelçisi'nden açıklama: ''Bu bir savaş değil'' Dünya Sçastye ve Stanitsa Luganskaya şehirleri LHC güçlerinin kontrolüne geçti Dünya