CKD miting için çalışmaları hızlandırdı

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 6 Mart’ta Ankara’da yapacağı "Yükselen Kadın Yükselen Türkiye" mitingi için çalışmalarını hızlandırdı. Üretimin vurgulanacağı miting için Ankara’da 3 ayrı noktada bildiri dağıtılırdı. Çalışmaların diğer adresi de İzmir oldu. Cumhuriyet kadınları bildiri çalışmasında yurttaşları Tandoğan Meydanı’ndaki mitinge ve Anıtkabir’e kadar yapılacak yürüyüşe davet etti.

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk/Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Uğur Pideci/Özgür Doğu Saymaz

Cumhuriyet Kadınları Derneği, 6 Mart’ta yapacağı Yükselen Kadın Yükselen Türkiye mitingi için çalışmalarını hızlandırdı. Ankara’da 3 ayrı noktada eş zamanlı çalışmalar yapıldı.

Cumhuriyet kadınları, Ankara’da Maltepe Semt Pazarı’nda pazar esnafı ve yurttaşlara bildiri dağıttı. CKD’nin miting çağrısı pazarda çalışan kadınlar ve yurttaşlar tarafından büyük heyecanla karşılandı:

- Cumhuriyet varsa biz de varız. İşler kötü, geçinemiyoruz. Üretim yapıyoruz ama karşılığını alamıyoruz. Mitinge katılacağız. Atatürk gibi savaşacağız, bunun üstesinden geleceğiz. Yanımda 14 kadın çalışıyor, hepsini alıp mitinge geleceğim.

Kadın pazar esnafları, Atatürk'e olan minnettarlıklarını dile getirirken üretimin önemine dikkat çekti. Çalışan erkekler de kadına şiddetin son bulmasını istediklerini belirtti:

- Kadınların üretmesi gerekiyor. Ben 18 yaşımdan beri çalışıyorum, şu an 46 yaşımdayım. Her zaman çalışma taraftarıyım. Emeğimin karşılığını da alıyorum.

Ankara’da çalışmaların diğer noktası da Keklikpınarı ve İncesu pazarları oldu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, İzmir Konak Meydanı’nda ise masa açtı. Kadınlar, İzmirlileri mitinge davet etti.

CKD İzmir Şube Başkanı Özlem Göktoğan mitingin amacını Ulusal Kanal’a anlattı.

Boğaziçi gösterileriyle ilgili davada yeni gelişme Gündem Numan Kurtulmuş Kovid-19'a yakalandı Gündem O teröristler Yunanistan'a kaçamadı Gündem Falyalı cinayetinde yeni gelişme Gündem