Rusya Parlamentosu Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlıklarının tanınmasını önerdi

Rusya Parlamentosu, Ukrayna'nın doğusunda yer alan Donetsk ve Luhansk bölgelerinin bağımsızlıklarının tanınmasını önerdi.

Abone ol

Rusya Parlamentosu'ndan Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk ve Luhansk bölgeleri ile ilgili açıklama geldi.

Ülkede iktidarda bulunan Birleşik Rusya Partisi milletvekilleri, parlamentonun alt kanadı Duma’ya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Donetsk ve Lugansk bölgelerinin bağımsızlığının tanınması gerektiği kaydedilen tasarı sunmuştu.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınmasını önerdi.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı, Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığının tanınmasını önerdi.

TASARININ AYRINTILARI

Birleşik Rusya partili milletvekilleri Viktor Vodolatskiy ve Artyom Turov tarafından Duma’ya sunulan tasarının metninde, ''Duma’nın 'Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Donetsk Halk Cumhuriyeti ile Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınması gerektiğine ilişkin' çağrı taslağıyla ilgili Rusya Dışişleri Bakanlığı ile istişarelerin yapılması ve ilgili çağrı taslağının değerlendirilmesi'' ifadesine yer verilmişti.

Tasarıda, ''Devlet Duması milletvekilleri, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti’nin tanınmasını haklı ve ahlaki olarak doğru buluyor. Geçtiğimiz yıllarda cumhuriyetlerde halkın iradesi temelinde demokratik yapılar ve meşru iktidarın tüm niteliklerine sahip devletler inşa edildi'' ifadeleri yer aldı.

''15 Şubat Batı'nın savaş propagandasının başarısız olduğu gün'' Dünya Kremlin'den Ukrayna ve NATO açıklaması Dünya Ermenistan-Gürcistan sınırında deprem Dünya Falyalı cinayetiyle ilgili yeni gelişme Dünya