KKTC halkı sandığa gitti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde seçim heyecanı yaşanıyor. Kıbrıs Türk Halkı, erken genel seçimler için sandık başında… Oy verme işlemi Türkiye saatiyle 19’da sona erdi. Seçimlerde, 50 sandalyeli Cumhuriyet Meclisi için 8 siyasi parti ve 403 milletvekili adayı yarışıyor.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde halk yeni hükümeti belirlemek üzere sandık başına gitti.

203 bin 792 kayıtlı seçmenin bulunduğu ülkede, 763 sandık kuruldu.

Cumhuriyet Meclisi'ndeki 50 sandalye için 8 siyasi parti ve 3'ü bağımsız 403 milletvekili adayı yarışıyor. Yüzde 5 barajını geçen siyasi partiler, Meclis’te temsil edilmeye hak kazanacak.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, oyunu başkent Lefkoşa'daki Şehit Tuncer İlkokulunda kullandı. 

Kıbrıs Türk halkının kendi devletlerinin olduğunu dünyaya haykırdığını belirten Tatar, “bazı dış mihraklar burayı karıştırmak için ellerinden geleniyor yapıyor, ancak mücadelemizi engelleyemeyecekler” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı ve Ulusal Birlik Partisi’nin Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu da oyunu Ersin Tatar ile aynı okulda kullandı.

Sandık başında alkışlarla karşılanan Sucuoğlu, “Kıbrıs Türk’üne yakışır bir süreç işledik. Sandıktan çıkan her sonuca saygı göstereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde erken genel seçimler için oy verme işlemi Türkiye saatiyle 19:00’da sona erdi.

Resmi olmayan seçim sonuçlarının bu gece, resmi sonuçların ise en erken oy kullanma işleminin bitmesinden 24 saat sonra açıklanması bekleniyor.

El Salvador Cumhurbaşkanı kimdir? Dış Politika ''Yunan basını Türkiye ile gerilimi artırıyor'' Dış Politika Tatar'dan Rum kesimine PYD tepkisi Dış Politika Bakan Çavuşoğlu ile İsrailli mevkidaşı Lapid görüştü Dış Politika