İlham Aliyev'den Avrupa Birliği'ne mali paket tepkisi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği’nin Ermenistan için 2.6 milyar avro mali paket sunarken, Azerbaycan'a 140 milyon avro öngörmesine tepki gösterdi. Alyiyev, "Bu adaletsizliktir, açıklama bekliyoruz" dedi.

Abone ol

Avrupa Birliği’nin, Ermenistan için 2.6 milyar avro mali paket açıklamasına Azerbaycan'a 140 milyon avro öngörmesine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den sert tepki geldi.

"BU ADALETSİZLİKTİR, AÇIKLAMA BEKLİYORUZ''

Aliyev, Avrupa Birliği’nin Azerbaycan’a karşı adaletsiz davrandığını söyledi.

- Harap olan Azerbaycan için sadece 140 milyon euro, Ermenistan için ise 2.6 milyar euro tutarında mali paket öngörülmüş olmasına çok şaşırdık. Ermenistan’da tek bir bina bile yıkılmadı. Lübnan büyüklüğündeki topraklarımız tamamen yok edildi. Bu adaletsizliğe elbette sessiz kalmayacağız. Bu AB-Azerbaycan ilişkilerine çok büyük olumsuz etkisi olacak. Ermenistan’a ne kadar para verilecekse bize de aynı miktarda verilmeli. Bu bir adaletsizliktir ve açıklama bekliyoruz.

Putin ile Tokayev görüştü: Kazakistan'daki son durum ele alındı Dünya Lübnan'da 3 patlama meydana geldi Dünya Pakistan'dan kripto para kararı Dünya Birleşik Krallık'ta hükümet zorda Dünya