Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar: ''Özel enerji şirketleri kamulaştırılmalı''

Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlara Tüketici Hakları Derneği’nden tepki geldi. Dernek, tüketicileri mağdur ederek kârına kâr katan özel şirketlerin derhal kamulaştırılmasını istedi. Enerji politikalarının kamu yararına göre değiştirilmesi gerektiğini belirten dernek yönetimi, ucuzluk için yerli kaynaklara ağırlık verilmesini istedi.

Abone ol

Kamera: Uğur Pideci

Tüketici Hakları Derneği tarafından enerji alanında üst üst gelen zamlar eleştirildi, hükümete kamulaştırma çağrısı yapıldı.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, özelleştirme politikası sonucu özel şirketlerin kârına kâr kattığını belirtti. Yüklü faturalarla yurttaşların mağdur olduğunu ifade etti:

- Yüksek elektrik, doğalgaz ve akaryakıt zamlarıyla tüketiciler soyulacak şirketler kazanacak. Yüksek enerji zamları evrensel tüketici haklarına, kamu yararına ve sosyal devlet anlayışına tamamen aykırıdır. Yüksek enerji ile elektrikteki kademe sınırı ivedilikle iptal edilmelidir. Tüketicilerin soyulmasına son verilmelidir.

- Özel elektrik üretim ve dağıtım şirketlerinin amaçları kâr etmek olduğundan elektriğin fiyatı tüketicileri mağdur edecek düzeyde yükseltilmektedir. Tüketicilerin enerjide mağdur edilmemesi için özel enerji şirketleri kamulaştırılmalıdır.

"KDV YÜZDE 1 İNDİRİLMELİ, İTHALATA SON VERİLMELİ"

Çakar, yüksek zamlara karşı vergi indirimi de talep etti:

- Elektrik ve doğalgazdaki yüzde 18 KDV oranı yüzde 1’e indirilmelidir. Doğal gazdan alınan ÖTV ile elektrikten alınan enerji fonu kaldırılmalıdır. İthalata dayalı enerji politikalarına son verilmelidir. Enerjinin ucuzluğu için yerli kaynaklara dayalı enerji politikalarına ağırlık verilmelidir.

Memur-Sen'den ek zam açıklaması: ''Yüzde 30,5'lik artış ateşi alır fakat közü söndürmez'' Ekonomi Vatan Partisi'nden enflasyon yorumu Ekonomi Ekmeklik buğday ve arpaya zam Ekonomi MESS ile Türk Metal Sendikası yeniden görüşecek Ekonomi