Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz: ''Yeni yıl zorlukların ve büyük çözümlerin yılı olacak''

Vatan Partisi MYK Üyesi ve İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, yeni yıl öncesi bir basın açıklaması yayımladı. Çağdaş Cengiz, ''Yeni yıl zorlukların ve büyük çözümlerin yılı olacak'' dedi.

Abone ol

Vatan Partisi MYK Üyesi ve İzmir İl Başkanı Çağdaş Cengiz, yeni yıl öncesi bir basın açıklaması yayımladı. Çağdaş Cengiz, ''Yeni yıl zorlukların ve büyük çözümlerin yılı olacak'' dedi.

Çağdaş Cengiz'in basın açıklamasının tamamı şu şekilde:

''Değerli basın mensupları.

Sevgili İzmirliler.

Her yeni yıl umut ve iyimserlik duygularını kamçılar. Sıkıntıları, dertleri hatırlarız. Ama daha iyi olacak duygusu hep ağır basar. Yeni yıla girerken bir muhasebe yaparız, koca bir yıl gözümüzün önünden geçer. Bir taraftan sıkıntıları, dertleri, sorunları diğer yandan mutlulukları, güzellikleri, huzuru anımsarız. Yeni yıl için hayallerimiz ve planlarımız olur.

2021 yılı özellikle küresel salgının ve ekonomik bunalımın sarsıntılarıyla geçti. 2022 için beklentilerimiz büyük. Çünkü sorunlarımız büyük. Çözümlerimiz de büyük olmak zorunda.

Üretim Devrimi’nin Yılı: 2022

Değerli İzmirliler.

Türkiye 2022 yılına zorluklar içinde giriyor. İçinde bulunduğumuz ekonomik bunalım geçici bir sıkıntı ya da kısa vadeli bir dalgalanma etkisi değil. 1980 sonrasında uygulanan neoliberal ekonomi modeli iflas etmiş durumda. İçinde bulunduğumuz kriz, bir sistem krizidir.Türkiye’yi de cebimizi de borca boğan, sıcak paraya ve bu yollaAtlantik sistemine bağımlılık sürdürülemez hale gelmiştir.

Böyle gitmez! Türkiye bu bunalım ve kriz sürecinden ancak bir Üretim Devrimi ile çıkabilir ve çıkacaktır.

Vatan Partisi olarak o Üretim Devrimi’nin programını yaptık. Türkiye’nin dört bir yanında Karadeniz’den Akdeniz’e, Güneydoğu’dan Ege’ye, eylem ve etkinlikleri ile büyüyen ve güçlenen bir Vatan Partisi var. O programı uygulayabilecek yetkinlikte kadrolar ve yöneticiler de Vatan Partisi’nde mevcut.

İşte o yöneticiler ve kadrolar, İzmir’de uzun yıllardır türlü sıkıntıları alt eden güçlü bir örgüt yarattı. Ancak yeni dönemin zorluklarının çapı, Vatan Partisi’nin de çapını büyütmesini gerektiriyor. Bu ihtiyaca cevap üretmek adına şimdi yeni takviyelerle güçlenen yeni bir İzmir İl Yönetimi olarak karşınızdayız. Yeni başkan ve yeni yönetimle 2022 yılında İzmir’de Vatan Partisi rüzgârı değil, fırtınası estireceğiz! İzmir’de Vatan Partisi’ni birinci parti yapacağız!

Vatan Partisi’nin Yılı: 2022

Güzel İzmir’in güzel insanları.

Vatan Partisi olarak size boş hayaller, şişirilmiş vaat balonları sunmuyoruz. Zorluklara vurgu yapıyoruz. Çünkü devrimci bir sürecin getirdiği sıkıntılarla boğuşacağımız bir yıl var önümüzde. Ama bu zorluklar bizi yıldırmak bir yana daha da kamçılıyor. Çünkü kendimize, tarihsel mirasımıza ve sizlere güveniyoruz. Zorlukları aşacak birikime, zekâya ve enerjiye sahibiz.

2022 yılında Vatan Partisi İzmir Örgütü olarak, teyakkuz haline geçiyoruz! Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Üretim Devrimi Kurultaylarını İzmir’in bütün üretim merkezlerinde yapacağız. İzmir’in bütün ilçelerinde sahaya ineceğiz. Ödemiş’in patatesi, Beydağ’ın kestanesi, Bayındır’ın çiçeği, Kemeraltı’nın dükkânları, Aliağa’nın rafinerisi, Çandarlı’nın limanı bizi bekliyor ve çağırıyor. İzmir’in bütün üretim odaklarında o üretimin öznesi işçilerimizle, çiftçilerimizle, esnaf ve sanayicilerimizle buluşacağız. Sorunları birlikte tespit edip, çözümleri birlikte ortaya koyacağız. Halkın, emekçilerin kriz karşısında ezilmemesi ve refaha ulaşabilmesinin yegâne yolu üretimi arttırmaktan geçer. Ve bu programı uygulamak bir iktidar meselesidir. Türkiye ancak üreticilerin millî hükümeti ile ekonomik kurutuşunu ile gerçekleştirilebilir.

Zaferlerin Yılı: 2022

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik bunalıma çözüm olarak o bunalımın esas sebebi emperyalist merkezlerin bayatlamış reçeteleriyle gelenler de var elbette. Türkiye’de doların egemenliğini, faizin bekçiliğini yapanlar da. Onlar aynı zamanda o emperyalist merkezlerin siyasi taleplerine de bağlanmış durumda. CHP ve İYİ Parti’nin, ABD’nin güdümündeki FETÖ ile kara gücüm dediği PKK ve onun kapatma davası sonuçlanmadığı için henüz yasal ama meşru olmayan uzantısı HDP ile ittifak halinde olması da bu yüzdendir. ABD Başkanı Biden’ın açıkça itiraf ettiği yolun yolcularından farklı bir tutum beklememiz imkânsız.

Son belgeli örneğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gördüğümüz CHP-HDP ortaklığının, İzmir’de de olduğunu gayet iyi biliyoruz. “KHK’lıları belediyeye zabıta yapacağım”, “HDP’ye ve İyi Parti’ye aynı mesafedeyim” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de kimlerle yan yana olduğunu açıkça ifade etmektedir. FETÖ ve HDP’ye yakınlıkları, dolar ve faiz eksenli neoliberal reçeteleriyle uyumludur.

2022 yılına saflaşmanın daha da netleştiği koşullarda giriyoruz. Dünya ölçeğinde Atlantik ve Asya’nın cephe cepheye geldiğini görüyoruz. Ön cephede Türkiye var. ABD emperyalizminin silahlı güçleri ve üsleri Türkiye’yi kuşatmış durumunda. Karadeniz’de, Doğu Akdeniz’de sular ısınıyor. Türkiye’de iç cephenin birliği ve barışı sağlayacak gücü toplayan Asya ile ittifak zorunlu hale gelmiştir.

Türkiye’deki saflaşma da bu düzleme oturuyor. Bir yanda tutarlı çizgisi ve programıyla Vatan Partisi var. Üretim odaklı bir ekonomik modeli savunma ve uygulamada bazı tutarsızlıkları içinde barındırsa da Atlantik güdümüne teslim olmayan AK Parti ve MHP var. Diğer yanda Kemal Derviş’te cisimleşen neoliberal ekonomik modelin, HDP ve FETÖ’nün yılmaz savunucuları CHP, İyi Parti, Saadet, Deva ve Gelecek Partisi var. Peki, kim kazanacak? Cumhuriyet ile hesaplaşan ABD ile helalleşenler değil, 100 yıl önce kimler kazandıysa onlar kazanacak! İzmir’i emperyalistlere açanlar değil onları denize dökenler kazanacak. ABD gemisinde olanlar yenilecek, en başta Vatan Partisi, Türkiye mevziisinde olanlar kazanacaklar.

Yeni yılda bütün İzmirlilere, Atatürk mevziisinde bağımsız, üreten bir Türkiye ve Atatürk’ün, üretimin, bağımsızlığın kalesi bir İzmir diliyoruz.''

Türkiye ile Suriye'den PKK'ya karşı ortak operasyon anlaşması Gündem Rusya Devlet Başkanı Putin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeni yıl kutlaması Gündem DİAYDER iddianamesi kabul edildi Gündem Yerli aşı TURKOVAC'ın uygulanmasına başlandı Gündem