KKTC Cumhurbaşkanı Tatar sosyal medya hesabından duyurdu: O Türk dağcı hayatını kaybetti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC bayrağını dünyanın birçok zirvesinde dalgalandıran Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun'un yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sosyal medya hesabından Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun'un Amerika’da geçirdiği bir kaza sonucu yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Tatar'ın mesajında şu ifadelereyer verdi:

- Başımız Sağolsun … Acımız Büyük …Elde ettiği başarılarla hepimize büyük onur yaşatan Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun'u Amerika’da geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım.

''7 kıta 7 zirve” hedefiyle büyük başarılara imza atarak Kıbrıs Türkü’nün egemenliğinin ve bağımsızlığının nişanesi KKTC bayrağını dünyanın birçok zirvesinde dalgalandırarak gurur kaynağımız olan Birkan evladımıza Allah’tan rahmet, tüm ailesine ve sevenlerine sabır dilerim.

Büyük özveri, çaba ve zorlu yolculuklarla elde ettiği başarılarının, cesaretinin, çalışkanlığının ve tüm dünyaya sergilediği vatanseverliğinin, birçok gencimiz için esin kaynağı olacağına inancım tamdır.

Vatanına ve milletine büyük bir aşkla bağlı Birkan’ımız, her daim kalplerimizin en özel yerinde yaşayacaktır.

Dünya 2022'yi böyle karşıladı Dünya Yeni yıla ilk giren Ülkeler Yeni Zelanda ve Avustralya oldu Dünya Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nde yeni yıl coşkusu Dünya Bahreyn'den Suriye'ye 10 yıl sonra büyükelçi ataması Dünya