Bakan Dönmez: ''2022'de Karadeniz’den yeni bir müjde gelebilir''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki doğal gaz aramalarından 2022’de bir müjde daha gelebileceğini açıkladı. Doğal gaz ve elektrik faturalarıyla ilgili konuşan Dönmez, dünyada fiyatların arttığını, konutlarda kullanılan doğal gaz faturalarının yüzde 80'ini devletin karşıladığını söyledi.

Abone ol

Karadeniz'de devam eden doğal gaz aramaları ile ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den bir müjde daha olabilir açıklaması geldi.

Haber 7'nin sorularını yanıtlayan Dönmez, Sakaryagaz sahasının yanı sıra iki yerde daha sismik çalışması yapıldığını söyledi. ''Kastamonu açıklarında sismikleri yaptık. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa Ordu açıklarında sismik araştırma yapıyor.'' diyen Dönmez, ''Ocak-Şubat gibi kazmayı vuracağız ama birkaç ay sürebilir.'' ifadelerini kullandı.

Karadeniz gazı sisteme dahil olduğunda hem vatandaşın hem de devletin kazanacağını vurgulayan Dönmez, ''İlk yıl muhtemelen 3-4 milyar metreküp civarında bir üretimimiz olacak. 2026’da maksimum seviye olan 15-20 milyar metreküp yıllık üretime ulaşacağız. dedi.

Dünyada doğal gaz fiyatlarının 1300 Dolar'a kadar çıktığını, 8-10 kat artış yaşandığını söyleyen Bakan Dönmez enerjideki sübvansiyonlara dikkat çekti. ''Konutlarda doğal gazın 4'te 3'ünü devletimiz karşılıyor. Başka bir ifadeyle vatandaşımız kullandığı 400 liralık doğal gazın sadece 100 lirasını ödüyor. 300 lirasını da devlet karşılamış demektir.'' ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak yeni ekonomi modelini hedef aldı Gündem İçişleri Bakanlığından alkol operasyonu: 23 bin 103 adrese baskın yapıldı Gündem Sandıkta hileye dijital takip: AK Seçim Sistemi geliyor Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''Terörle mücadelede herkesle iş birliği içinde oluruz'' Gündem