İçişleri Bakanlığından kimlik kartı düzenlemesi

Yüz binlerce özel güvenlik görevlisinin kimlik kartı iptali İçişleri Bakanlığı’nın yapacağı çalışma için artık zor hale gelecek. Ulusal Kanal’ın Bakanlık üst düzey yetkililerinden edindiği bilgilere göre, 2022 yılı başlarında Meclis’e bir kanun teklifi sunulacak. Bu kanun teklifiyle özel güvenlik görevlilerinin kart iptallerine yönelik ceza süreci 1 yıldan 2 yıla çıkacak.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

Kimlik kartı iptaline yönelik yeni çalışma yolda.

Özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartı iptalleri ile başı dertte. Kimlik kartları iptal olan özel güvenlik görevlileri, hem işinden oluyor hem de kartı bir daha alamıyor.

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanununa göre de, özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartı iptallerinde ceza süreci 1 yıl. Yani 1 yıl bir gün ceza alan bir özel güvenlik görevlisinin kimlik kartı mevcut yasalara göre iptal ediliyor.

Özellikle hakaret davalarında yaşanan bu mağduriyet için özel güvenlik görevlileri bir çalışma bekliyordu. Beklenen haber İçişleri Bakanlığı’ndan geldi. Ulusal Kanal’ın İçişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinden edindiği bilgilere göre, özel güvenlik kimlik kartı iptallerinde ceza süreci 1 yıldan 2 yıla çıkarılacak.

Buna göre hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen ve 2 yılın altında ceza alan özel güvenlik görevlilerinin kimlik kartları iptal edilmeyecek.

Bakanlık üst düzey yetkilileri, bütün çalışmaların tamamlandığını, 2022 yılı başlarında Meclis’e kanun teklifi sunulacağını belirtti.

İçişleri’nin hayata geçirmeyi planladığı düzenlemeyi Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Bakanlığın sendikalarla koordinelik bu süreci yürütmesinden mutlu olduklarını ifade eden Çağırıcı, yeni düzenlemeyi beklediklerini söyledi.

Efkar Dağı vatandaşa nefes oldu Yurt Göller Bölgesi göllerini kaybediyor Yurt Afyon'daki Kırkgöz Köprüsü turizme kazandırılacak Yurt ''Androctonus crassicauda'' cinsi akrept Türkiye'ye özgü çıktı Yurt