Konya'da kar yağışı sürüyor

Konya'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hala devam ediyor. Şehir beyaza bürünürken, kar yağışı nedeniyle birçok kişi işine gitmekte zorlandı.

Abone ol

Haber: Şeyma Yılmaz

Konya'da kent merkezi ve ilçelerinde dün akşam saatlerinden itibaren devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Kar nedeniyle beyaza bürünen şehirde sabah işlerine gitmeye çalışan sürücüler trafikte zor anlara şahit oldu. Ayrıca, şehrin bazı noktalarında elektrik kesintisi yaşandı. Elektrik kesintisi nedeniyle doğal gazlarını ve ısıtıcılarını çalıştıramayan vatandaşlar oldukça zorlandı.

Belediye ekiplerinin kar temizleme çalışmalarını yaptığı şehirde, kar yağışı nedeniyle bazı ağaçların devrildiği, bazılarının dallarının kırıldığı görüldü.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre; kentte havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı öngörülüyor.

Konya'nın güney ve batı kesimleri ile Karaman çevrelerinde kuvvetli olması beklenen yağışın pazar günü akşam saatlerinden sonra etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, Konya-Antalya kara yolunun yüksek kesimleri başta olmak üzere kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Manavgat'ta verilen sözler Ankara'da unutuldu: Yangınzedeler verilen sözlerin tutulmasını istiyor Yurt Un fiyatlarındaki artış fırıncıları mağdur etti Yurt Mardin'de Ulu Cami'nin silüetini bozan betonarme bina yıkılıyor Yurt Minik eller hayallerini suya resmediyor Yurt