Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Kabil Havalimanı açıklaması: ''Şartlar uygun olursa Katar'la beraber işletiriz''

Normalleşme süreci kapsamında Ermenistan ile karşılıklı uçuşlar başlıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İstanbul-Erivan arası uçuşlar önümüzdeki günlerde başlanacağını söyledi. Çavuşoğlu, Afganistan’da Kabil Havalimanının işletilmesiyle ilgili olarak önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Türkiye ile Ermenistan arasında normalleşme süreci hızlı başladı. İki ülke arasında özel temsilcilerin belirlenmesinin ardından karşılıklı hava yolu ulaşımı için de görüşmeler hızlandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, önümüzdeki günlerde bir kaç firmanın Erivan’a uçuşlara başlayacağını duyurdu. Çavuşoğlu, “arzumuz, Güney Kafkasya’da istikrar ve huzurun tam olarak yerleşmesi” dedi.

- Bölgemizin istikrarı ve güvenliği için adımlar atıyoruz. bazı şirketlerin İstanbul-Erivan arasında uçuş talepleri oldu. bunları değerlendiriyoruz. Bazı şirketler uçuşlara önümüzdeki günlerde başlayacak. Tüm bu kararları alırken can Azerbaycan ile istişarelerimizi sürdürüyoruz.

Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah ile ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Afganistan ile ilgili gelişmelere de değindi. Çavuşoğlu, Kabil Havalimanın işletmesiyle ilgili Afganistan yönetimine Katar ile ortak bir teklif sunacaklarını söyledi.

- Uzman heyet bu akşam Doha’ya gidecek. bir Türk şirketi ile bir katar şirketi Afganistan'daki 5 havalimanı için bir anlaşma imzaladı. Afganistan yönetimine ortak bir teklifte bulunacağız. şartlar uygun olursa katar'la beraber sadece kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz. Kabil'i diğer dışişleri bakanları ile ziyaret etme planı hala masada. bu sayede hem orada bu mesajları doğrudan veririz hem de Afgan halkına dayanışma mesajımızı iletiriz.

- Afganistan halkı çok zor şartlar altında yaşıyor. Biz Türkiye olarak yardımlarımızı yapıyoruz ama İslam dünyası olarak birlikte de bir şeyler yapmamız gerek. Sadece gıda yardımı değil, hastanelerin ve okulların açık olması gerek. Bunun için İİT’de fon oluşturulması kararlaştırıldı.

Afganistan’a insani yardım konusunu da değerlendiren Çavuşoğlu, İslam İş birliği Teşkilatı’nın geniş çaplı ekonomik yardım için bir fon kurma kararı aldığını açıkladı.

Asgari ücret kanun teklifi komisyonda: Gelir ve damga vergisi alınmayacak Gündem Didim'de doktora kafa atan kişi tutuklandı Gündem Et ve süt sektöründen acil önlem çağrısı: ''Artan maliyetlere katlanacak gücümüz kalmadı'' Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vedat Bilgin ve Nureddin Nebati ile görüşecek Gündem