Bangladeş'te feribotta can pazarı: Çıkan yangında 39 kişi öldü

Bangladeş’te bir feribotta çıkan yangında en az 39 kişi öldü, 100’e yakın kişi de yaralandı. Yüzlerce yolcu canlarını kurtarmak için feribottan nehre atladı.

Abone ol

Haber: Ufuk Tuğlu

Bangladeş'in güneyinde bir nehir feribotunda çıkan yangın, en az 39 kişinin ölümüne, 100’e yakın kişinin yaralanmasına neden oldu.

800 yolcuyu taşıyan 3 katlı feribot, başkent Dakka'dan Barguna kentine gidiyordu.

İtfaiye yetkililerine göre, yangın gece saatlerinde feribotun motor bölümünde başladı ve kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yüzlerce yolcu feribotu saran alevlerden kaçmak için nehre atlarken, bu durum ölü sayının artmasına neden oldu.

Alevler, 2 saatlik çalışma sonunda güçlükle söndürüldü. Kıyıya çekilen feribotu soğutmak için itfaiye ekipleri sekiz saat uğraş verdi.

Bangladeş Hükümeti, yangını soruşturmak için iki komisyon kurarak bulgularını üç gün içinde rapor etmeleri talimatı verdi.

130 nehrin kesiştiği Bangladeş'te feribotlar, özellikle güney ve kuzeydoğu bölgelerinin başlıca ulaşım aracı… Ülkede feribot kazaları sık yaşanıyor. Bunun nedenleri ise kalabalık seferler, feribotlarda düzenli bakım yapılmaması ve tersanelerdeki kötü güvenlik koşulları olarak sıralanıyor.

Rusya'dan NATO'ya genişleme tepkisi Dünya Güneydoğu Asya ülkesi Laos'ta 5,7 büyüklüğünde deprem Dünya Rusya’nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev: ''Türkiye uygun şartlar olduğunda Suriye'den çekileceğini bildirdi'' Dünya Çip üretisicisi Intel Çin'den özür diledi Dünya