ABD'den Çinli şirketlere yaptırım kararı

Amerika Birleşik Devletleri, Çin’e karşı yaptırımlara başladı. Amerikan Hazine Bakanlığı, aralarında drone üretiminde dünya devi DJI'nın da bulunduğu 8 Çinli firmayı yaptırım listesine ekledi.

Abone ol

Sözde Doğu Türkistan yalanlarıyla Çin’i istikrarsızlaştırmaya çalışan Amerika Birleşik Devletleri, insan hakları bahanesiyle Çin’e karşı yaptırımlara başladı.

Amerikan Hazine Bakanlığı, aralarında drone üretiminde dünya devi DJI'nin de bulunduğu 8 Çinli firmaya yaptırım kararı aldığını duyurdu.

Şirketler, Sincan Uygur Özerk Bölgesi başta olmak üzere Çin'deki etnik ve dini azınlıkların, gözetim ve takibini desteklemekle suçlandı.

Kararla, ABD'li kişilerin bu kuruluşlarla bağlantılı halka açık belirli menkul kıymetlerin alımları veya satımlarını yapmasının yasaklanacağı belirtildi.

Belçika istihbaratından PKK raporu Dünya Vatan Partisi'nin ekonomik çözümü Dünya Ekonomi Politik Derneği'nde (WAPE) anlatılacak Dünya Aliyev ve Paşinyan Brüksel'de buluştu: Azerbaycan ve Ermenistan anlaştı Dünya DSÖ'den korkutan Omikron uyarısı: ''Omikron varyantı benzeri görülmemiş bir hızla yayılıyor'' Dünya