Akdeniz Üniversitesi'nden örnek proje: Her ay farklı bir Yörük menüsü sunulacak
Akdeniz Üniversitesi, Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla örnek bir proje başlattı. Merkezi yemekhanede bölgeye has Yörük yemekleri menüsü sunuldu. Proje ile öğrenciler her ay farklı bir Yörük yemeği ile tanışacak.
Keşkekten tarhanaya, yayla çorbasından etli nohuta... Yörük kültürüne özgü bu lezzetler üniversite öğrencilerinin damaklarını şenlendirecek.
Akdeniz Üniversitesi, Yörük kültürünü tanıtmak için bir proje başlattı. Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi, üniversitenin merkezi yemekhanesinde öğrencilere her ay farklı bir Yörük menüsü sunacak.
Projeyle asıl amaç Yörük kültürünün korunması ve tanıtılması... Keşkek birçok öğrenci tarafından ilk kez tadıldı. Yemekler tamamen geleneksel yöntemlerle yapıldı.
Yörük Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Yörük yemeklerinin genel olarak buğday içeren çorbalar ve yemeklerin oluşturduğunu söyledi.