Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mısır ve İsrail açıklaması: ''Kararımızı verdiğimiz zaman büyükelçileri de atayacağız''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Türkmenistan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, önümüzdeki günlerde yeni ekonomi yönetimini kamuoyuna duyuracağını açıkladı. Cumhurbaşkanı, milyonlaca çalışanın beklediği asgari ücret ile ilgili de, “Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz” açıklaması yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ve İsrail ile yeni dönem mesajı verdi. Yeni ekonomi yönetimini de açıklayacağını duyurdu, asgari ücret ile ilgili konuştu.

- Felaket tellallarına, mandacı iktisatçılara, ekonomik tetikçilere aldırış etmeden hedeflerimize yürümeyi sürdüreceğiz. Bu ülke bizden önceki yıllarda dünya ortalamalarının çok üstünde oranlarla, yüksek maliyetlerle borçlanmak zorunda bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyaret dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"MISIR VE İSRAİL'E BÜYÜKELÇİ ATAYACAĞIZ"

Mısır ve İsrail ile yeni dönem mesajı veren Erdoğan, iki ülkeye belirli bir takvim içerisinde büyükelçi atayacaklarını söyledi.

- Şimdi zaten kararımızı verdiğimiz zaman tabii ki büyükelçileri de belli bir takvim içinde atama durumunda olacağız. Bu söylediğiniz ülkelerin kiminde maslahatgüzar olarak atılmış bazı adımlar var. Büyükelçi yok ama maslahatgüzar var. Bu adımları da peyderpey belli takvim içinde atmış olacağız. Birleşik Arap Emirlikleri ile aramızda nasıl bir adım atıldıysa, diğerleriyle de buna benzer adımları atacağız.

YENİ EKONOMİ YÖNETİMİ

Son günlerde kur üzerindeki hareket nedeniyle yaşanan fiyat artışlarına yönelik soruyu yanıtladı Cumhurbaşkanı. Türkiye’nin yeni ekonomi yönetimini önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

- Elbette aktaracağım. İnşallah, 15’er gün arayla bazı televizyon gruplarında ortak yayınlara bizzat çıkacağım. Bazı arkadaşlarımı ayrıca çıkaracağım. Ticaret Bakanım nereden nereye geldiğimizi anlatacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanım enerjide neredeydik, nerelere geldik, bunu gösterecek.

“YATIRIM, ÜRETİM VE İSTİHDAM ÖNCELİK”

Erdoğan, kur üzerinden yaşanan hareketliliğe neden olacak fiyat artışlarına karşı, yatırım, istihdam ve üretim kartını devreye sokacaklarını belirtti. Faiz ile ile ilgili mesaj verdi.

- Türkiye'nin büyüme yolculuğunda yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın hep öncelikli oldu. Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmayacağım. Başta kamu bankaları olmak üzere biz yatırım yapacak olanlara gerekli destekleri vermeye hazırız. Yeter ki yatırım yapın, mevcut yatırımlarınızı büyütün ve bununla birlikte de istihdam oluşsun. İşsizliğin en önemli çözümü istihdam, üretim, ihracat. Arkadan da büyüme geliyor.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Erdoğan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği 2022 yılı asgari ücretine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

- Görüşmelerin akışına göre inşallah biz de kararımızı hayırlısıyla vereceğiz. Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum. Biz alt gelir grupları başta olmak üzere milletimizin bütün kesimlerinin hayat şartlarını iyileştirmek için mücadele ediyoruz. İstenmeyen durumların oluşmasını engellemek için elimizdeki araçları kullanırız. Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz.

Şule Perinçek yazdı: Siyasetin o üreten ellere ihtiyacı var Gündem HDP'nin kapatılması davasında yeni gelişme Gündem Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Atatürk'ü hedef aldı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Fiyat artışlarının oluşturduğu sorunları yatırım, istihdam ve üretimle çözeceğiz'' Gündem