Menderes nehri suya kavuştu: Aydın çiftçisinin umutla beklediği yağışlar nihayet başladı

Yurt genelinde geçen yıldan bu yana etkili olan kuraklık çiftçinin en büyük sorunu. Aydın'da üreticilerin hasretle beklediği yağmurlar nihayet başladı. Yazın kuruyan Menderes nehri yeniden suya kavuştu. Ancak kuraklık tehlikesi henüz geçmiş değil.

Abone ol

Haber- Kamera: Güçlü Çezik

Bu yıl kuraklık nedeniyle kuruyan Menderes nehri son yağışlarla yeniden akmaya başladı. Ancak Aydınçiftçileri umutlandıran yağışlar kuraklık tehlikesinin bittiği anlamına gelmiyor.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, yağışlara rağmen barajlardaki su seviyesinin geçen yıldan az olduğuna dikkat çekti.

Barajlarda su kalmadığı için Aydın'da yüzde 50 kuru tarım kararı alınmıştı. Aydın çiftçisini bu yıl en çok zorlayacak konuların başında kuru tarım geliyor.

Barajlardaki su seviyesi istenen seviyeye gelmediği sürece yüzde 50 kuru tarım kararından vazgeçilmesi pek mümkün görülmüyor.

Kuraklığın geçici olmadığına dikkat çeken Kendirlioğlu, sulama tasarrufunun önemini vurguladı.

Vahşi sulamadan vazgeçilmesi için ilgili kurumlarla birlikte çalışma yaptıklarını söyleyen Kendirlioğlu, üreticiye acilen modern sulama sistemleri için destek verilmesini istedi.

Yamaç paraşütçülerinin adresi: Uçmakdere Yurt Manisa'da sahte gübre operasyonu: 59 ton sahte gübre ele geçirildi Yurt Mustafa Önder (Aşık Gözübenli) hayatını kaybetti Yurt Konut satışları kasım ayında arttı Yurt