SMA'lı Alparslan bebek yardım bekliyor

SMA hastası bebeklerin dramı Türkiye'nin kanayan yarası. Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan Ömer ve Habibe Sarıboğa çiftinin ikiz bebeklerinden Alparslan da SMA hastası. Milyonlarca lira tutan tedavi için Aydın Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Abone ol

Türkiye'de binlerce bebek ölümcül SMA hastalığının pençesinde. Aydın'ın İncirliova ilçesinde yaşayan Sarıboğa ailesinin 3 çocuğundan biri olan Alparslan bebek de onlardan biri.

Ömer ve Habibe Sarıboğa çifti 2019 yılında ikiz bebek sahibi oldu. İkizlerden Metehan sağlıklı şekilde büyürken Alparslan'a 4 aylıkken SMA Tip 1 teşhisi kondu. Aile maddi ve manevi açıdan büyük zorluk çekti. Polis memuru baba Ömer Sarıboğa o günlerde Siirt'te görevliydi.

İkizi Metehan koşup oynarken, Minik Alparslan hareket edemiyor. 7 doz ilaç tedavisinin ardından aile tüm umudunu yurtdışında uygulanan ilaca bağladı. Anne Habibe Sarıboğa hastalığın ilerleyişini anlattı.

Milyonlarca lira tutan tedavi için Aydın'daki kurumlar seferber oldu. Aydın Valiliği onayıyla yardım kampanyası başlatıldı.

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya ailenin durumuyla yakından ilgileniyor.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın SMA hastalarını gündemine alması da aileyi umutlandırdı.

Ancak gerekli paranın bulunması için zaman hızla daralıyor.

Alparslan Bebek, yardımseverlerin bağışlarıyla ikizi Metehan gibi sağlığına kavuşacağı günü bekliyor. 1600'den fazla SMA hastası bebeğin tedavisi için çözüm bulunması, yurtdışına gidecek 200 Milyon Dolar'a varan döviz giderleri açısından da önem taşıyor.

ABD ve PKK çalışmalarını sürdürüyor: Sincar'ı 2. Kandil yapmak istiyorlar Gündem Türkiye'den Avrupa Konseyi'ne 'Osman Kavala' tepkisi Gündem Bakan Koca duyurdu: Evlilik öncesi SMA taraması zorunlu olacak Gündem Terör örgütü PKK'da çözülme sürüyor: 1'i gri kategoride olmak üzere 4 terörist teslim oldu Gündem