Aydın'da kuraklığa olağanüstü önlem

Türkiye'nin en bereketli topraklarından Büyük Menderes Havzası'nda kuraklığın boyutu endişe verici seviyeye ulaştı. Denizli'den sonra Aydın Valiliği de yüzde 50 kuru tarıma geçilmesine karar verdi.

Abone ol

Haber-Kamera: Güçlü Çezik

Türkiye'nin başlıca tarım merkezlerinden Büyük Menderes Havzası'nda artan kuraklık nedeniyle tehlike çanları çalıyor.

Aydın Valiliği olağanüstü önlemleri yürürlüğe koydu. İlçelerdeki ziraat odalarının başkanları kuraklık gündemiyle toplandı.

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu 2022 yılının daha da kurak geçebileceğini söyledi.

Havzanın merkezinde bulunan Aydın'daki barajlar alarm veriyor. Devlet Su İşleri 21'inci Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, barajların doluluk oranlarının geçen yılın altında olduğuna dikkat çekti. 15 Kasım verilerini açıkladı.

Denizli'den sonra Aydın Valiliği de yüzde 50 kuru tarıma geçilmesine karar verdi.

Sulama ile ilgili yeni bir destekleme türü de açıklandı.

Azalan yeraltı sularının kirlenmemesi için üreticilere hayvan gübresi ve ayçiçeği tarımında sıvı gübre kullanımı önerildi.

CHP'li İzmir Belediyesi söz verdi: Bir çivi bile çakılmadı Gündem Denetimler arttı: 54 ecza deposu ve 261 eczane hakkında idari işlem başlatıldı Gündem PKK'daki çözülme sürüyor: İkna çalışmaları sonrası teslim olan İ.H ailesi ile buluşturuldu Gündem Doğu Perinçek Konya'dan Türk milletine seslendi: ''Zorlukları paylaşacağız'' Gündem