Çinli iş insanları yatırım için Türkiye'yi radarlarına aldılar

Çinli yatırımcılar üretim için Türkiye'ye geliyor. Gaziantep'te iki gün süren "Türkiye-Çin İş ve Yatırım Forumu Buluşmaları"na 17 Çin firmasından 23 iş insanı katıldı. Ulusal Kanal'a konuşan Çin Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Zhou Yanguan, yerel paralarla ticarete vurgu yaptı.

Abone ol

Çinli sanayici ve iş insanları Gaziantep sanayicileriyle buluştu.

Türkiye-Çin İş ve Yatırım Forumu Gaziantep Buluşmaları yapıldı.

Forumda ortak çalışma vurgusu, üretimden yatırım fırsatlarına, şehrin özelliklerinden turizm konusunda yeni planlamalara kadar birçok konu ele alındı.

Gaziantepli sanayicilerle iş birliği yapmayı hedefleyen etkinliğe 17 Çin firmasından 23 iş insanı katıldı.

Çin heyetine başkanlık yapan Çin Sanayi ve İşadamları Derneği Başkanı Zhou Yanguan, milli para ile alışverişe dikkat çekti.

Çinli heyetle ilgili bilgi veren Yanguan, katma değerli yatırım istedi

Türkiye’deki Çin yatırımları sürekli artıyor. Çinliler, altyapı, sanayi ve teknoloji alanlarında ortak yatırım için geliyorlar. Yeni dönemde Kuşak Yol girişiminin de devreye alınmasıyla Çin’in Türkiye’deki doğrudan yatırımlarının daha hızlı artması bekleniyor. 2019’da 2.6 milyar doları aşan Türkiye’deki Çin yatırımlarının bu yılki hedefi 5 milyar dolar. Çinli şirketlerin ortak yatırım için ilgilendiği alanlar altyapı, sanayi ve teknoloji olarak sıralanıyor.

Vaka artışı sürüyor: 18 ilde vakalar arttı Gündem İzmir'de yeni bir deprem daha Gündem Gazeteci Levent Gültekin: ''Abdullah Gül'e 'Atatürk düşmanı' demek çok büyük haksızlık'' Gündem Yunanistan suç işlemeye devam ediyor: Geri itilen 65 düzensiz göçmeni Türk Sahil Güvenliği kurtardı Gündem