İngiltere Hamas'ı terör listesine aldı

İngiltere Hamas'ı 'terör örgütü' ilan etti. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel , "Hamas terör eylemleri düzenliyor, bu eylemlere katılıyor, eylemleri hazırlıyor ve teşvik ediyor" dedi.

Abone ol

İngiltere hükümeti bugünden itibaren geçerli olmak üzere Gazze Şeridi'nde yönetimde olan Hamas'ı "terör örgütü" ilan etti.

Kararı hakkında konuşan İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel artık Hamas'ın bütünüyle "terör örgütü" olarak tanımlandığını açıkladı.

Patel "Hamas terör eylemleri düzenliyor, bu eylemlere katılıyor, eylemleri hazırlıyor ve teşvik ediyor. Aşırılığa hoşgörü gösterirsek, bu güvenliğin temelini sarsacaktır" dedi.

İngiltere öncelikle Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı terör kapsamına almıştı. Şimdi ise Hamas bütünüyle terör örgütü listesine dahil edildi.

İngiltere'nin Hamas'la birlikte "terör örgütü" ilan ettiği grupların sayısı 78'e yükseldi. Hamas ABD ve Avrupa Birliği'nin de terör örgütü listesinde yer alıyor.

Hamas'ın İngiltere'de "terör örgütü" kapsamına alması, örgüte üye olmayı, destek çağrısı yapmayı, örgüte ait simgeleri kullanmayı ve giysileri giymeyi de suç sayıyor. İngiltere'de bu suçlardan yargılanıp suçlu bulunanlar, 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabiliyor.

Kritik Soçi Zirvesi sona erdi: Bazı konularda anlaşma sağlandığı vurgulandı Dünya Irak'ta robot garson kullanan restoran açıldı Dünya NATO'dan Rusya'ya tehdit: ''Sonuçları ve maliyetleri olacağı açıktır'' Dünya Belarus'tan Polonya'ya göçmen tepkisi: ''Sınırın diğer tarafındakiler aklını kaçırdı'' Dünya