Milyonların gözü 13 Aralık'ta: Asgari ücret pazartesi günü belli olacak

Asgari ücret pazartesi günü belli olacak. Taraflar son toplantısını Çalışma Bakanlığı’nda yapacak. Görüşme sonrası 2022’de geçerli asgari ücreti Çalışma Bakanı Vedat Bilgin duyuracak. Kritik görüşme öncesi açıklama yapan işveren tarafı ise en az 3 bin 500 lira teklif ettiklerini belirtti.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Uğur Pideci

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret için gözler 13 Aralık'a çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu son toplantı için bir araya gelecek.

RAKAMI ÇALIŞMA BAKANI VEDAT BİLGİN AÇIKLAYACAK

Üçüncü toplantıda rakam konusunda anlaşamayan tarafların, son toplantısı Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde olacak. Bakan Vedat Bilgin’in katılımıyla yapılacak görüşmede 2022’deki asgari ücret belirlenecek.

Milyonların beklediği asgari ücret rakamını Çalışma Bakanı Vedat Bilgin kamuoyuna duyuracak.

"EN AZ YÜZDE 21 ZAM"

Bu kritik toplantı öncesi işveren tarafından önemli bir açıklama geldi. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, görüşmelerde en az 3 bin 500 lira teklif ettiklerini ifade etti.

- İşveren fedakarlık yapacak. İşçiyi enflasyona kesinlikle ezdirmeyeceğiz. TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne "Ne yapılabilir" diye çalışıyoruz. 3500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir. Onun için "Yüzde 21'i verelim, çıkalım" demiyoruz. Oradan başlıyoruz.

Döviz kurlarında dalgalanma Ekonomi İşsizlik rakamları açıklandı Ekonomi Antalya'da kadınlar Avrupa'ya Noel çelengi hazırlıyor Ekonomi Asgari ücret pazarlığında kritik toplantı Ekonomi