Eğitimcilerin gözü Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda: Kadrolu atama ve 3600 ek gösterge talepler arasında

Eğitim camiası Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bir an evvel hayata geçmesini bekliyor. Bütçe görüşmeleri sonrası teklifin Meclis'e sunulmasını isteyen eğitim sendikaları, kanunun ayrıntılarının kendileriyle paylaşılmasını da talep ediyor.

Abone ol

Haber: Özgür Doğu Saymaz - Kamera: Uğur Pideci

Öğretmenlik Meslek Kanunu için gözler kanun teklifine çevrildi.

Eğitimcilerin beklediği haberi işte bu sözlerle duyurmuştu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Eğitim sendikaları mesleğin statüsünü sağlam zemine kavuşturacak kanun teklifinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

Türk Eğitim-Sen konuyla ilgili Ankara Ulus'ta bir açıklama yaptı. Sendika Genel Sekreteri Musa Akkaş, tamamlanma aşamasına gelinen kanun teklifinin bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'e sunulmasını beklediklerini ifade etti:

- Söz verildiği halde üç yılı aşkındır Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili somut bir adım atılmamış olması kabul edilemez bir durumdur.

- Bu konuda daha fazla gecikme yaşatılmamalı ve 2022 bütçe görüşmelerinin tamamlanmasıyla birlikte meslek kanunu TBMM gündemine getirilmeli ve derhal yasalaşmalıdır.

Akkaş, kanunun eğitim paydaşlarıyla Meclis'e gelmeden paylaşılmasını da istedi:

- Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek Kanunu'nun bir an önce paydaşlar ve kamuoyu ile paylaşılması noktasında bakanlıktan bir an önce adım atmasını bekliyoruz.

Sendikanın İzmir Şubesi de bir açıklama yaptı. Türk Eğitim Sen İzmir 3 Nolu Şube Başkanı

Ömer Yıldırım, kanun teklifinde yer alması istenen maddeleri açıkladı.

- Eğitim-öğretim hizmetlerinde tek istihdam modeli kadrolu öğretmen olmalıdır. Öğretmen atamaları KPSS puan üstünlüğüne göre, mülakat yapılmadan gerçekleştirilmelidir. Kariyer basamakları; 10 yıl öğretmenlik yapan UZMAN ÖĞRETMEN, 20 yıl öğretmenlik yapan BAŞÖĞRETMEN olarak düzenlenmeli ve kesinlikle sınavsız olmalıdır. Eğitim çalışanlarının vergi dilimi %15'te sabitlenmelidir. 3600 ek gösterge konusu mutlaka Meslek Kanunu ile düzenlenmelidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve esnafa müjde Ekonomi Benzine ve motorine zam bir zam daha geldi Ekonomi Metal işçisinin zam pazarlığında uyuşmazlık Ekonomi Sağlık emekçilerinin zam eylemi devam ediyor Ekonomi