Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantısı ertelendi: Son toplantı ne zaman yapılacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün son toplantısını yapacaktı ancak görüşmeler ileri bir tarihe ertelendi. İşçi, işveren ve hükümet yetkililerinin yapacağı görüşmelerin bu hafta tamamlaması bekleniyor. Görüşme öncesi açıklama yapan Türk-İş kırmızı çizgisinin 4 bin lira olduğunu belirtti. İşveren ise günün ekonomik koşullarının göz ardı edilmemesini istedi.

Abone ol

Haber: Seda Akyüz - Kamera: Tansev Kara

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapacağı son toplantıya çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu son toplantısını 9 Aralık’ta yaptı.

İşverenin ev sahipliğinde yapılan toplantıda uzlaşı çıkmadı. Bir çalışanın bir aylık geçim maliyetini hesaplayan komisyon üyeleri anlaşmanın çıkmadığını açıkladı.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de Meclis Genel Kurul’daki bütçe görüşmelerinde 2022’de geçerli olacak asgari ücreti 13 Aralık’ta açıklayacaklarını duyurdu. Ancak 13 Aralık’ta yapılacağı belirtilen toplantı ileri bir tarihe ertelendi.

Tarafların bu hafta içinde bir araya gelerek süreci tamamlaması bekleniyor.

İŞÇİNİN KIRMIZI ÇİZGİSİ 4 BİN LİRA

Diğer yandan son toplantı öncesi Türk-İş, kırmızı çizgilerinin 4 bin lira olduğunu belirtti. Emek cephesi bu rakamın altında bir artışı kabul etmeyeceğini duyurdu.

İŞVERENDEN YÜZDE 21 ARTIŞ ÖNERİSİ

Bu yıl üçlü mutabakatla asgari ücreti belirlemek istediklerini söyleyen TİSK Yönetim ise görüşmelerde en az yüzde 21 artış önerdiklerini ifade etti. Bunun da 3 bin 500 lirayı geçtiğini belirten TİSK, salgın koşullarının hâlâ sürdüğünü bu yüzden işverenin ekonomik koşullarının göz ardı edilmemesini istedi.

Merkez Bankası'ndan piyasaya 4. müdahale Ekonomi 12 aylık cari açık: 15 milyar 425 milyon dolar Ekonomi Rusya Dedeağaç'a yığınaktan rahatsız: ''NATO'nun temel amacı Rusya'yı çevrelemek'' Ekonomi Milyonların gözü 13 Aralık'ta: Asgari ücret pazartesi günü belli olacak Ekonomi