Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''Türk dünyasında tarihi günleri yaşıyoruz''

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu. Türk Devletleri Teşkilatı ile ilgili konuşan Mevlüt Çavuşoğlu, ''Türk dünyasında tarihi günleri yaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk dünyasının içinde bulunduğu sürece ilişkin de açıklamalar yaptı.

Türk Devletleri Teşkilatı'nın yeni ismini kazanmasının, Türk tarihi bakımından dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türk dünyasında tarihi günlerin yaşandığını ifade etti.

2021 yılının dış politikada yoğun ve zorlu geçtiğini söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, Balkanlar'da 30 yıldır sağlanan istikrar ortamının risk altında olduğunu ifade etti.

Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

- Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti'nde Entite Meclisinin aldığı karar yanlıştır, tehlikelidir ve Bosna Hersek Anayasası'na da aykırıdır. Filistin'de işgal altındaki topraklarda İsrail'in yasa dışı yerleşim, müsadere ve zorunlu tahliye uygulamaları ve Kudüs'ün statüsünü zedelemeye yönelik girişimleri maalesef sürüyor. Afganistan'daki belirsizlik eğer iyi yönetilemezse tüm dünyayı etkileyecek sonuçlar doğuracak.

- Yine Libya'da, Suriye'de, Irak'ta, İran'da, Yemen'de, Lübnan'da, Etiyopya'da, Sudan'da, bu bölgelerde gerilimler sürekli yükseliyor. Aynı şekilde Somali'de ve Kafkaslar'da, Akdeniz'de de gerilimler maalesef devam ediyor. ABD ile Çin arasındaki rekabetin ve ABD-Rusya rekabetinin de küresel etkilerini artarak hissediyoruz.

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Afganistan ve Taliban açıklaması: ''Taliban'la kademeli angajmana girdik'' Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: ''Kıbrıs'ta çözüm ancak KKTC'nin varlığının tanınmasıyla mümkün'' Gündem Bakan Çavuşoğlu'ndan CHP'li Çeviköz'e: ''Referanslarınız hep Türkiye aleyhine konuşanlar'' Gündem Bakan Çavuşoğlu Engin Altay'a cevap verdi: ''Barkey'le görüşen kim biliyor musunuz? Sürekli görüşen kim? CHP ABD Temsilcisi Yurter Özcan'' Gündem