Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması: ''3500-3700 rakamını kabul etmeyiz''

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili emek cephesinden yeni açıklama geldi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kulislerde konuşulan 3 bin 500, 3 bin 700 rakamını kabul etmeyeceklerini söyledi. Rakam konusunda bir çalışma yaptıklarını belirten Atalay, “Bir rakam belirlemiştik ama o zaman dolar 9 liraydı” dedi.

Abone ol

Gözler 1 Aralık’ta başlayacak asgari ücret görüşmelerine çevrildi.

2022 yılında geçerli ve milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık’ta başlayacak. Görüşmelerde hükümeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçiyi Türk-İş, işvereni ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK temsil edecek.

Görüşme tarihi yaklaştıkça taraflardan da peş peşe açıklamalar geliyor. Taraflar bu yıl kısa süre içinde görüşmeleri bitirmeyi hedefliyor.

"O RAKAMI KABUL ETMEYİZ"

Müzakereler öncesi Türk-İş’ten yeni bir açıklama geldi. Aydınlık gazetesinden İsmet Özçelik’e konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret için kulislerde konuşulan 3 bin 500, 3 bin 700 rakamına ilişkin, “Kabul etmeyiz” açıklamasını yaptı.

- O rakamı kabul etmeyiz. Rakam konusunda elbette bir çalışma yaptık. Bir rakam da belirlemiştik. Ama o zaman dolar 9 liraydı.

Türk-İş açıkladı: Türkiye'nin yarısı açlık sınırının altında maaşla çalışıyor Ekonomi Metal işçilerinin zam pazarlığı: Taraflar 4 madde üzerinde daha anlaştı Ekonomi Savunma Sanayii Başkanlığının bütçesi belli oldu Ekonomi Apple ürünleri yeniden satışta: Zamlı fiyatlar belli oldu Ekonomi